Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Inred med loppisfynd

Att inreda med återvunna möbler och loppisfynd är en hållbar inredningstrend som växt sig allt starkare de senaste åren. Oavsett om det är något du ärvt av en släkting eller hittat på en bakluckeloppis så ger kombinationen av gammalt och nytt ditt hem ett unikt uttryck.

Många förknippar loppisar med sommar och hösten. Och det gör även vi. Att vika av vid loppisskylten och ta spontana omvägar blir en del av resan. Om du tar dig tiden kan det resultera i att du blir förälskad i en ny favoritmöbel eller faller pladaskt för några gamla kaffekoppar. Det behöver inte heller bli särskilt dyrt.

Kombinera gammalt och nytt

Att blanda gamla och nya saker kan skapa en extra hemtrevlig känsla. Där varje sak är vald med omsorg och där inredningen är mer än bara inredning. Det är en blandning av minnen och detaljer som speglar vem du är – och saker som gör att du känner att ditt hem är just ditt.

Det behöver inte heller bli plottrigt eller stökigt bara för att du använder dig av gamla saker. Låt en loppisfyndad tavla bryta av mot de stilrena möblerna, och en kantstött skål få pryda det nya soffbordet. 

Tips inför loppisrundan

Det kan vara till din hjälp att ha en idé om vad det är du är ute efter innan du ger dig iväg. Det kan nämligen vara skönt att leta efter några utvalda saker i den stora massan av ting. Låt jakten på de rätta sakerna guida dig igenom loppisen, men var samtidigt öppen för andra fynd. Du kan till exempel hitta olika sticklingar för en billig peng.

Ge liv i gamla möbler

Vid en första anblick kanske gamla möbler inte ser så mycket ut för världen. Därför kan det vara användbart med en gnutta fantasti när du ger dig ut på loppisar.

Stoppade möbler går dessutom alltid att klä om med nytt tyg, vilket kan ge ett helt nytt uttryck. När du till exempel ska klä om en stol så kan du välja ett tyg som matchar din övriga inredningsstil.

En sliten byrå eller en stol med avskavd färg går också alltid att piffa till. Med lite sandpapper och ny färg kan alla möbler få nytt liv. Så om du gillar formen på en möbel så kan du alltid måla om den för att den ska passa just hos dig.

Skapa stilleben

Stilleben är ett härligt sätt att få till exempel hyllor och fönsterbrädor att se ombonade ut. Loppisfynd blir ett ekonomiskt och hållbart sätt att skapa stilleben, och sakerna kan få bytas ut ofta med gott samvete.

Ett stilleben gör sig bäst med minst tre saker i varierade höjder och storlekar. Blanda gärna material och form, och prova dig fram genom att testa olika kombinationer.

Låt sakerna leva vidare

Det fina med möbler och inredning är att de ofta håller under en väldigt lång tid. Som en del av kretsloppet kan du också, när du sen vill förnya lite hemma, låta sakerna leva vidare. Skänk sakerna till en second hand, hyr ett bord på en loppis eller slå in och ge bort som present. På så sätt kan du förnya din inredning samtidigt som dina saker får chansen att uppskattas av någon annan.

 

   

Mer inspiration