Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Funktionellt och trevligt hemmakontor

Allt fler jobbar idag helt eller delvis hemifrån. För att ditt hemmakontor ska funka bra är det viktigt att det är både bekvämt, funktionellt och inspirerande.

Funktionalitet

Skapa gärna en separat yta där du ska sitta och arbeta. Det hjälper dig att fokusera på och skingra tankar på annat som städning och en överfull tvättkorg som annars kan vara störande inslag i hemarbetsmiljön. I en mindre lägenhet finns kanske bara utrymme för ett bord och en stol, men om du har större yta kan du separera arbetsområdet ytterligare med en nisch eller hylla. 

Tänk på belysningen – ställ om möjligt skrivbordet framför ett fönster. Välj en vacker och funktionell lampa så att du kan arbeta bekvämt även under den mörkare årstiden.

Använd en låda, en liten hylla eller en plats ovanför skrivbordet för att förvara viktiga dokument, böcker och annat kontorsmaterial. Om du har möjlighet, sätt upp en anslagstavla på väggen med en att-göra-lista. Enkelt och snyggt!

Tänk på belysningen – ställ om möjligt skrivbordet framför ett fönster. Välj en vacker och funktionell lampa så att du kan arbeta bekvämt även under den mörkare årstiden.

Bekvämlighet

Även om estetiskt tilltalande detaljer är viktiga för att skapa en trevlig arbetsmiljö, är det viktigaste att du är bekväm. Välj skrivbord och arbetsstol noggrant, var inte rädd för att be om experthjälp i butiken. Välj med fördel ett höj- och sänkbart bord. Välj en ergonomisk stol, din rygg kommer tacka dig i längden.

Inspiration till jobbet

Vi är alla olika. Vissa behöver bara sin dator för att starta arbetsdagen medan andra vill ha en mer inspirerade och kreativ arbetsmiljö. Oavsett vilken typ du är, kom ihåg att "less is more". Välj någon form av illustration, motivationsbild eller tidningsklipp för inspiration, men bara om du verkligen kan associera dig med det och hitta inspiration till produktivt arbete i det. Nyklippta blommor eller gröna växter i kruka kommer också att ge liv åt din arbetsmiljö. Använd våra tips för att skapa en riktigt bekväm och inspirerande arbetsmiljö där du med glädje kan ägna dig åt produktivt och roligt arbete!

Mer inspiration