Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Praktisk förvaring – tips för hallen

Att hitta bra förvaringslösningar kan vara knepigt. Särskilt vintertid med vinterkläderna som tar mer plats. Vi har samlat fem tips på hur du enkelt organiserar din hall för att få ett mer trivsamt välkomnande när du kommer hem.

Fem tips för att organisera din hall

Känner du igen dig i att stressnivån stiger varje gång du ska gå hemifrån? Vantar, mössor och halsdukar ligger utspridda och familjens jackor hänger ovanpå varandra. Oavsett hur stor eller liten hall du har i ditt hem finns det många knep för att skapa praktisk och funktionell förvaring.

Tänk på helheten

Hallen är det första du möter när du kommer hem. Hitta möbler som fungerar i din hall som har samma stil, material eller färger som du har i resten av ditt hem. Det skapar ett mer enhetligt intryck och gör hallen till ett rum.

Ha framme det du behöver

Passa på att sortera och tänk säsongsbaserat. Ytterkläderna som du inte behöver ha på vintern kan du plocka undan tills det är dags för vårjackan igen. Tänk på vad du använder varje dag och vad du enkelt behöver kunna hitta då och då.

Anpassa krokar

Hur många bor i hemmet? Att sätta upp krokar i olika höjd på väggen är ett bra sätt för att inte jackor och väskor ska hänga ovanpå varandra. Det gör det också enklare för mindre barn att nå och hänga upp sin egen jacka och ryggsäck.

Byrå och garderober

En byrå eller en garderob sväljer mycket förvaring och ger också ett lugnt intryck i hallen. Skaffa mindre lådor som delar upp utrymmet i byrålådorna och sortera vantar, mössor och paraplyn för sig. Varför inte låta varje familjemedlem ha sin egen låda i byrån eller korg i garderoben?

Förvaringslådor i olika storlekar

Skapa ett stilleben med små lådor att ha småsaker i, istället för att låta det ligga framme på byrån. Ha en större korg på golvet, i skohyllan eller i garderoben. Att kunna dela upp förvaringen ger ett lugnt intryck – samtidigt som du vet var dina saker finns när du behöver dem.

Mer inspiration