Active lifestyleamusement2apartment2Architecturearrow-downPage 1Group 3arrow22arrow2arrow2bike2blocks2bus2cafecalendar2check2close2Common facilitiesGroup 2amusement2Culture EntertainmentShapedocument2arrow2arrow2arrow22Eat Drinkemail2expand2external_link2Family friendlyfavourite2filter2Getting thereGreen solutionsgrocery_store2grocerystoreShapeHealthcareholiday_cottage2Shapehospital2house2pin_distanceicon-unit-v2like2list2Local servicesbonava logotype primarybonava logotype secondarybonava logotype_symbolMap-pinminus2mobile2parkNature activitiesnature_trails2Neighbourhood storyparking2pdf2plot2plus2Group 2external_link2preschool2restaurant2row_house2schools2Schoolssearch2semi_detached2settings2Shoppinglocal_services2Social lifestyleSpecial featuregymGroup 2tube2user2

Att köpa nyproduktion

Så går det till att köpa nyproduktion

Det är en speciell känsla att flytta in i ett helt nytt hem där ingen tidigare har bott. Fördelarna är dessutom många. Våra nyproduktioner köper du alltid till fast pris och du får vara med och välja inredning efter dina behov och personliga smak.

Det är alltid ett stort och spännande beslut att köpa ett nytt hem. Vid köp av nyproducerade lägenheter och hus skiljer sig dessutom processen en del från att köpa en bostad som redan finns. Vi på Bonava jobbar hårt för att ditt nya hem ska bli ett av dina bästa beslut. Här har vi sammanfattat hur det går till när du köper ditt drömboende av oss.

1. Anmäl ditt intresse

När du hittat ett område eller projekt som du är intresserad av kan du enkelt anmäla dig som intressent för att få löpande information och chans att vara ”först till kvarn” när det är dags för försäljningsstart. Du anmäler dig enkelt via formuläret som finns i anslutning till respektive projekt eller område här på vår webbplats. Det är givetvis helt kostnadsfritt att vara intressent och du förbinder dig inte till någonting.

Välj ort och hitta ditt drömboende här

2. Välkommen till VIP-säljstart

Innan det är dags för försäljningsstart bjuder vi in alla intressenter till en VIP-träff. Ibland sker dessa även online. Du får information från oss som arbetar med bostäderna, till exempel arkitekt, projektchef, säljare, inredningskoordinator, mäklare och bankpartners. Under mötet får du veta mer om hur huset tar form, vad som finns i närområdet och vilka planlösningar du kan välja mellan. Du får även se våra inredningsstilar och alla tillval som hjälper dig att sätta en personlig prägel på ditt hem. Innan vi skiljs åt får du med dig den information du behöver för att boka din drömbostad när försäljningen sedan sätter igång.

3. Boka ditt drömboende

När försäljningen startar meddelar du vilken bostad du är intresserad av genom att ringa ett nummer du fått från oss. ”Först till kvarn-principen” gäller alltid. Vi kommer sedan att kontakta dig för att gå igenom din reservation och skriva ett bokningsavtal. I samband med att du bokar en bostad betalar du en bokningsavgift som sedan räknas av från slutbetalningen.

4. Dags att skriva avtal

En tid efter att du bokat ditt boende träffas vi igen för att gå igenom alla detaljer så du har full kontroll över ditt bostadsköp. Att köpa en ny bostad är en av de största affärerna du gör i ditt liv. Vi vill naturligtvis att det även ska bli en av de bästa, därför ingår alltid vårt trygghetspaket Tryggt Boende som omfattar avbokningsskydd, bokostnadsskydd och prisfallsskydd. När du tagit del av informationen skriver du på ett bindande avtal och betalar en handpenning på din framtida bostad. Därefter kommer vi att ha löpande kontakt med flera möten och avstämningar fram tills det är dags för inflyttning.

5. Välj inredning

När det är dags att välja inredning bjuder vi in dig till ett stilvalsmöte där vi träffas och tillsammans går igenom de olika inredningsstilarna du kan välja bland. Grundstilarna är väl genomarbetade av våra inredningsarkitekter och ingår redan i priset. Som komplement till grundstilarna kan du även välja att lägga till olika typer av tillval. Dessa tillval kostar extra och betalas i samband med inflyttningen. När du känner dig nöjd med dina inredningsval kan du lugnt luta dig tillbaka medan vi fortsätter att färdigställa ditt nya hem. 

Här kan du läsa mer om hur det går till att välja inredning.

6. Besiktning och information kring flytten

Nu är din bostad snart klar men först är det dags för besiktning. Vi bjuder in dig till ett möte som ger mer information om hur allt detta kommer att gå till, då går vi även igenom logistik kring inflyttningen. Slutbesiktningen utförs alltid av en opartisk besiktningsman där vi från Bonava finns med, tillsammans med dig om du vill och har möjlighet att närvara. Om några anmärkningar skulle upptäckas, protokollförs dessa för att sedan åtgärdas. Efter två år görs ytterligare en besiktning.

7. Tillträde – dags att flytta in

Äntligen är det dags att sätta nyckeln i låset till ditt nya hem! I god tid innan inflyttningsdagen har vi kommit överens om tid och plats för att överlämna bostaden. Det är nu slutbetalningen sker. Du får med dig en pärm som innehåller det mesta du behöver veta om ditt nya hem, bland annat information om garantier, besiktningar, skötselråd och bruksanvisningar.

8. Kundservice till din tjänst

När du flyttat in vill vi vara säkra på att allt är som det ska. Därför kommer vi att höra av oss, när du hunnit bo in dig. Har du frågor eller funderingar om din bostad innan dess, är du alltid välkommen att kontakta oss.

Klicka här för kontaktuppgifter till Kundservice