Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Inred ditt badrum

Vad har badrummet för plats i ditt hem? Lägger du lika mycket tid på att inreda ditt badrum som dina övriga rum i bostaden? Vi menar att badrummet ska vara en lika naturlig och hemtrevlig plats som resten av dina rum. Och framförallt en plats för dig att bara vara.

Det kan kännas svårt att få badrummet att bli lika mysigt som övriga rum i hemmet. Sovrummet och vardagsrummet har en mer naturligt inbjudande karaktär som förstärks med mysiga filtar, kuddar och en mjuk matta att landa på. Tavlor som pryder väggen och växter som andas liv. Och lampor som ger ett behagligt sken. Hela den här känslan kan du även njuta av i badrummet. Till att börja med - badrummet har inte samma förutsättningar som köket, vardagsrummet eller sovrummet. I badrummet finns fler hårda ytor och material. Kakel på vägg, dusch i glas eller badkar med emaljerad yta, klinker på golv, vitt porslin och akustik som studsar. Hur ska detta tomma, hårda och kala rum kännas lika hemtrevligt som resten av hemmet? För att trivas minst lika bra i ditt badrum som i resten av hemmet har vi här nedan lite knep och tips.    

Inspiration till badrummet

Hur ska du tänka när du inreder badrummet? Vår inredare Line ger dig tips och inspiration.

Inspiration till badrummet

Hur ska du tänka när du inreder badrummet? Vår inredare Line ger dig tips och inspiration.

Tänk på badrummet som vilket annat rum som helst i bostaden när du inreder.

Textilier dämpar både ljud och ger rummet värme

Akustiken som studsar mellan väggar, tak och golv ger en ökad känsla av ett hårt rum. Du kan du tona ner ljudet med hjälp av textilier, växter och genom att rikta mer uppmärksamhet till hörnen i rummet. Genom att inreda hörn tonar du inte bara ned akustiken utan ger också rummet en mer mjuk och välkomnande inramning. Det kan räcka med en växt i en kruka och hopvikta handdukar eller ett stilleben. Låt badrocken hänga på kroken, handdukarna finnas framme och den mindre badrumsmattan på golvet ersättas av en något större ”vanlig” matta.

Ett annat knep är att inreda med kontraster. Badrum med sina hårda ytor och raka linjer, passar extra bra att komplettera med runda former och material. Du kan även inreda med jordiga toner och trädetaljer för att mjuka upp. Se även över outnyttjade ytor. Det kan finnas mer plats än vad du tror och då får du mer utrymme för funktion, men även ett mer trivsamt badrum.

Flytta in i ditt badrum fullt ut

Vad har du i ditt hem som skulle kunna flytta in till ditt badrum? Kanske en fin tavla att ställa mot en vägg eller en växt som kan pryda något av badrummets hörn. En bricka du gillar för att samla ihop produkterna du har framme. Eller stolen som inte riktigt får plats någon annanstans och som ger dig extra yta att lägga dina sköna handdukar på? Du kanske har en kvist eller blomma från din balkong eller uteplats eller en stickling på gång som skulle kunna trivas i ett badrum. Ett badrum behöver inte vara svårt att förändra och det handlar inte om antalet inredningsgrejer utan att inreda med enkla sätt. Ett annat och enkelt tips kan vara att byta ut handtagen på din kommod eller på ett överskåp. Se bara till att använda samma hål där de ursprungliga suttit.

Belysning för rätt stämning

Som dina övriga rum, krävs en bra belysning som gör att du ser ordentligt. När du utfört de bestyr som kräver full belysning, kan det vara rofyllt och behagligt att få tona ner belysningen med en dimmerfunktion.

Att tona ner belysningen hjälper dig att varva ner, ta den där extra egentiden och skapa ett lugn inför den stundande dagen eller nedvarvning inför natten. Varför inte tända ljus och förstärk den behagliga och vilsamma stämningen. Badrummet är en stor del av ditt hem och ska få dig att vilja spendera många timmar av ditt liv, just i din alldeles egna badrumsoas.  

   

Mer inspiration