Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Bädda sängen – tips för sovrummet

Hur får du den härliga bäddningen som du så ofta ser i tidningar och inredningsposter på nätet? Här får du några handfasta tips.

Bädda som ett proffs

Hur får man egentligen till en bäddning som är så där inbjudande och avslappnad men ändå ordnad och snygg? Jesper visar hur man bäddar en säng som ett proffs.

Bädda som ett proffs

Hur får man egentligen till en bäddning som är så där inbjudande och avslappnad men ändå ordnad och snygg? Jesper visar hur man bäddar en säng som ett proffs.

Tänk lager på lager

Börja med en sängkappa i bomull eller linne. Sängkappor är inte bara fina att se på, de döljer sängbenen och skapar lugn och harmoni. Dessutom är det ju praktisk att använda utrymmet under sängen för förvaring.

Om du har en dubbelsäng, bädda gärna med ett eller flera stora täcken istället för två enkeltäcken. Det blir lättare att bädda utan fula skarvar och om man ska tro på Fengshui omsluter det tvåsamheten.
Sover du i enkelsäng kan du ändå bädda med dubbla täcken, välj två tunnare istället för ett tjockt. Då kan du enkelt ändra temperaturen så att det blir varmare eller svalare genom att lägga på eller ta av ett täcke. 

För extra fluffighet använd gärna linnepåslakan. Att unna sig att sova i linne är en stor vardagslyx. Har du en gång börjat sova i linne så kommer du aldrig vilja återgå till något annat. Linnet gör så du blir sval när det är varmt och värmer när det är kyligt. Lakanen kan känns hårda i början men de kommer att bli både mjukare och vackrare ju mer du tvättar dem. 

Skapa volym med kuddar

Bygg upp med kuddar mot sänggaveln eller väggen och skapa volym. Det ser inbjudande ut och det är mysigt att kunna sjunka in i kuddarna, kanske läsa en bok eller lyssna på lugn musik och varva ner.

Jobba med textilier

Kuddar i olika former och material ger en bra grund för en god sömn. Tänk på att materialet på dina sängkläder bör vara ekologiskt och säkerställ att det inte finns några hälsofarliga kemikalier i produktionsprocessen, något som är viktigt för både miljön och för hälsan. 

Som vi nämnde tidigare är linne är ett härligt material som kan följa med oss under många år framöver. Materialet andas och leder bort värme från kroppen vilket ger en sval och skön känsla.

Ekologisk bomull är en annan klassiker. Det är både mjukt och skönt mot huden och samtidigt ett slitstarkt material.

 

Mer inspiration