Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Inred med speglar

De senaste åren har speglarna flyttat ut från badrummen och hallarna och gått från att vara en praktisk nödvändighet till en trendig inredningsdetalj. Här har vi samlat ihop tips på hur du kan pryda dina väggar med speglar i olika former och storlekar.

Speglar kan trolla med ett rums storlek genom effektfulla reflektioner och skapa både ljus och rymd. Det är helt enkelt inte konstigt att speglarna har fått ta en större plats i våra hem. Vi har särskilt fastnat för de runda speglarna som vi inte kan få nog av.    

Byt ut tavlan mot en rund spegel

I vardagsrummet kan spegeln med fördel bli ett komplement till mer traditionella tavlor eller planscher. En stor rund spegel som hänger för sig själv på en vägg ger en härlig och maffig känsla. Är du mer för tavelväggar blir en mindre rund spegel ett fint avbrott bland de rektangulära ramarna. Spegeln kan även få sin plats bland andra inredningsdetaljer stående på en hylla eller byrå.

Använd speglar för att skapa ljus och rymd

I mindre rum visar sig spegeln från sin allra bästa sida. Där kommer den verkligen till sin rätt och gör skillnad genom att ge en rymlig och öppen känsla. Ju större spegel, desto större känns rummet. Tänk även på att speglar ger rymd och ljus med hjälp av reflektion. Se till att placera spegeln så att dagsljuset faller mot den, och ställ gärna en lampa som ger spegeln ljus när mörkret faller på.  

Inred med flera speglar tillsammans

Har du en tom vägg att fylla? Eller vill du leka med ljus och reflektioner? Då kan en bra idé vara att hänga upp flera speglar i samma stil. Ett tips är att inte montera på måfå utan ha en plan och organisera speglarna innan du slår i spikarna.

Om du inte redan gjort det, låt spegeln ta plats på väggarna hemma och börja lek med reflektioner, ljus och rymd. Oavsett om du ska pryda en tom vägg, förstora ett rum eller skapa en lekfull känsla är spegeln ett bra detalj att ta med i inredningen.