Active lifestyleamusement2apartment2Architecturearrow-downPage 1Group 3arrow22arrow2arrow2attachbike2blocks2bonavapinbonavapin-in-availablebus2cafecalendar2check2close2collapse2CollapseCommon facilitiesGroup 2CloseGood SVG BlackOK SVG BlackPoor SVG BlackVery good SVG BlackVery poor SVG Blackamusement2Culture EntertainmentShapedocument2document_blankdoublearrowarrow2arrow2arrow22Eat Drinkemail2expand2external_link2Family friendlyfavourite2filter2Getting thereGreen solutionsgrocery_store2grocerystoreShapeHealthcareheart_activeHeart filled SVG Blackheart_inactiveholiday_cottage2Shapehospital2house2mypagespin_distanceicon-unit-v2like2list2Local servicesbonava logotype primarybonava logotype secondarybonava logotype_symbolMaintenance SVG BlackMap-pinminus2minus2mobile2parkNature activitiesnature_trails2Neighbourhood storyclose - kopiaparking2pdf2plot2plus2Group 2external_link2preschool2restaurant2row_house2schools2Schoolssearch2semi_detached2settings2Shoppinglocal_services2Social lifestyleSpecial featuregymtapTools SVG BlackGroup 2tube2user2

Inred med speglar

Låt speglarna ta plats hemma

De senaste åren har speglarna flyttat ut från badrummen och hallarna och gått från att vara en praktisk nödvändighet till en trendig inredningsdetalj. Här har vi samlat ihop tips på hur du kan pryda dina väggar med speglar i olika former och storlekar.

Speglar kan trolla med ett rums storlek genom effektfulla reflektioner och skapa både ljus och rymd. Det är helt enkelt inte konstigt att speglarna har fått ta en större plats i våra hem. Vi har särskilt fastnat för de runda speglarna som vi inte kan få nog av.    

Byt ut tavlan mot en rund spegel

I vardagsrummet kan spegeln med fördel bli ett komplement till mer traditionella tavlor eller planscher. En stor rund spegel som hänger för sig själv på en vägg ger en härlig och maffig känsla. Är du mer för tavelväggar blir en mindre rund spegel ett fint avbrott bland de rektangulära ramarna. Spegeln kan även få sin plats bland andra inredningsdetaljer stående på en hylla eller byrå.

siteassets/bonavaproj-interiors/rundspegel-1180x500.jpg

En stor spegel ovanför skänken ger spegeln en central plats i vardagsrummet.

siteassets/bonavaproj-interiors/livingroom_mirror_580x400.jpg

Prova med en större spegel över soffan istället för den klassiska tavlan.

vardagsrum matta inredning

En mindre spegel blir en del av ett stilleben med tavlor och andra detaljer.

Använd speglar för att skapa ljus och rymd

I mindre rum visar sig spegeln från sin allra bästa sida. Där kommer den verkligen till sin rätt och gör skillnad genom att ge en rymlig och öppen känsla. Ju större spegel, desto större känns rummet. Tänk även på att speglar ger rymd och ljus med hjälp av reflektion. Se till att placera spegeln så att dagsljuset faller mot den, och ställ gärna en lampa som ger spegeln ljus när mörkret faller på.  

siteassets/bonavaproj-interiors/mirror-with-focus-on-lamp_580x400.jpg
siteassets/bonavaproj-interiors/rund-580x400.jpg
siteassets/bonavaproj-interiors/sovrum3-380x380.jpg

På dagen reflekteras ljuset från fönstret och på kvällen från läslampan i den runda spegeln vid sängen.

siteassets/bonavaproj-interiors/sovrum4-380x380.jpg

En större spegel kan med fördel ställas mot en vägg.

siteassets/bonavaproj-interiors/garderob-380x380.jpg

I en liten hall eller garderob kan spegeln skapa extra rymd samtidigt som den fyller sin praktiska funktion.

siteassets/bonavaproj-interiors/sovrum5-1180x500.jpg

Placeringen på golvet ger ljus och karaktär, du kan spegla dig från topp till tå och du slipper göra hål i väggen.

Inred med flera speglar tillsammans

Har du en tom vägg att fylla? Eller vill du leka med ljus och reflektioner? Då kan en bra idé vara att hänga upp flera speglar i samma stil. Ett tips är att inte montera på måfå utan ha en plan och organisera speglarna innan du slår i spikarna.

siteassets/bonavaproj-interiors/spegelvagg-580x400.jpg

Lekfulla speglar med belysning i ramen ger rummet en stark och livfull karaktär.

siteassets/bonavaproj-interiors/spegelvagg2-580x400.jpg

Runda speglar i olika storlekar och på olika nivåer ger enkelt liv åt en vit vägg.

Om du inte redan gjort det, låt spegeln ta plats på väggarna hemma och börja lek med reflektioner, ljus och rymd. Oavsett om du ska pryda en tom vägg, förstora ett rum eller skapa en lekfull känsla är spegeln ett bra detalj att ta med i inredningen.

Mer inspiration