Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Trendig sommardukning

Sommaren gör entré och som vi längtat. Under de närmaste månaderna väntas både middagar och festligheter med släkt och vänner. Vill du piffa upp dukningen lite extra? Inspireras av vår färgsprakande sommardukning.

Somriga pasteller

Vi har valt att utgå från en ljus bas på bordet. För en modern festdukning behöver en linneduk inte vara helt slät, ett tips är att torktumla duken för att få struktur och liv i tyget.

Pastellfärger är en av årets trendfärger – dekorera med ljustaktar, ljus och porslin i glada färger och former. Ha en uppsättning porslin i en färg som du gillar och matcha med detaljer i samma färgskala eller skapa kontrast med helt andra kulörer. Här har vi matchat mintgröna tallrikar med skruvade ljus som går ton i ton och brutit av med lila ljusstakar. De vita tygservetterna bidrar med fräschör till dukningen.

Duka med blommor, grönska och ätbart

Vad är somrigare än en vacker blombukett? Låt blommor plocka upp färgerna i dukningen. Eller ta in grönt från din trädgård, för visst kan även ogräs fylla sin funktion? Dekorera bordet med strån och grönska i små vaser. Under sommaren är också mycket av det vi serverar på tallriken fint som dekoration. Färska primörer och bär är lika gott som vackert – låt maten vara en del av dukningen.

Mer inspiration