Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Duka upp till middag

Hösten är här och det är dags att duka upp för mysiga middagar på hemmaplan. Låt din dukning sticka ut när du bjuder dina vänner och familj på middag genom att tänka extra på färg, material och detaljer. Här är vår höstdukning, komplett med tre tips inför din nästa middag.

1. Duka med färg

Oavsett om du föredrar klara toner eller mer milda kulörer kan du lyfta din dukning genom att använda färg. Plocka in säsongens färger, lek med kontraster eller låt färgerna gå ton i ton.

I vår höstdukning får den trendiga senapsgula färgen, eller occra som den också heter, vara det som sätter stämningen. För att skapa spänning har vi plockat in svarta detaljer som kontrast till det gula. Låt det ta lite tid och prova dig fram när du ska duka upp till middag. Små detaljer kan göra stor skillnad, och det kan vara svårt att veta i förväg hur resultatet ska bli. Här nedanför ser du exakt samma dukning med och utan en löpare i gult.

2. Hitta balansen med färger och material

För att få till en effektfull dukning med färgtema bör du se till att fånga upp färgen i minst tre detaljer. Det kan till exempel vara en tallrik, ett glas och en växt eller annan inredningsdetalj. På så sätt får dukningen en harmonisk och genomtänkt känsla. I vår höstdukning återkommer de gula och svarta tonerna i flera detaljer på bordet.

Vill du ha en enklare dukning kan det räcka att lyfta fram en färg genom en detalj, som till exempel med en enkel kvist. Det fina med dukningar är att du kan välja helt själv hur diskret eller effektfull du vill att den ska vara.

Du kan även skapa balans i dukningen genom att blanda olika material. En dukning med mycket färg kan till exempel balanseras med naturmaterial för att skapa en prestigelös känsla. I vår dukning balanserar vi de starka kulörerna gult och svart med linneservetter och en linneduk med en ostruken känsla.

3. Lek med former och figurer

För att göra dukningen mer personlig kan du ställa fram inredningsdetaljer från hemmet som du gillar. Bara fantasin sätter stopp för vad som kan vara en del av en dukning!

Vill du plocka in en trendig detalj kan du kika efter djur av olika slag eller använda dig av djurmönster. I vår höstdukning får djurformerna ta plats på bordet med den svarta vasen och tallriken med leopardtryck. Filten med djurtryck och de två prydnadskatterna bredvid växten står vid sidan av det dukade bordet och knyter ihop temat i hela rummet.