Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Nyproduktion Göteborg
Plats

Nyproduktion Göteborg

Nyproduktion Göteborg

Beskrivning

Köp ny bostad i Göteborg

Bonava skapar hem och levande grannskap. Hitta ett stort utbud av nybyggda lägenheter och hus – välj mellan bostadsrätter och äganderätter, bostadstyper och antal rum. Vi har hem för det lilla hushållet, den stora familjen och allt däremellan. När du väljer att köpa nyproduktion blir du den första att sätta nyckeln i låset till ditt nya hem. Och tillsammans med familj, grannar och vänner kommer minnen skapas. Se vilka grannskap vi just nu planerar och hitta bostäder till salu idag. Vad är du intresserad av?

Nyproduktion i Göteborg

Varför köpa nyproduktion Göteborg?

Bonava skapar nyproducerade bostäder i Göteborgsområdet och närliggande kommuner. Bo på den vackra västkusten med närhet till stora grönområden och till centrala Göteborg – med nöjesliv, shoppingstråk och populära caféer och restauranger.
Oavsett om du söker en aktiv livsstil med närhet till motionsspår och friluftsområden, ett socialt bostadsområde nära restauranger och uteliv – eller ett familjevänligt område skapar vi grannskap med gemenskap grannar emellan. Hitta det hem du drömt om och skapa minnen för livet tillsammans med vänner, familj och grannar.

Bonava-bostäder med lång historia

Vi har en lång historia av att skapa hem och grannskap, tidigare som en del av NCC, men sedan 2016 under det egna varumärket Bonava. Vi skapar hem och levande grannskap där människor kan trivas, leva och må bra. Fokus ligger inte bara på de huset och väggarna som ramar in ditt nya hem, utan mycket kärlek och omsorg läggs även på områdena runtomkring bostadshuset. Allt för att skapa levande grannskap och sociala platser där familj, vänner och grannar kan umgås.

När du väljer att köpa en lägenhet eller ett hus i Göteborgsområdet från Bonava kan du vara trygg med att du får hjälp genom hela processen, från att du hittar ditt hem hela vägen till köpet, inredningsval och inflytt.

Nyproducerade bostäder med hållbarhet i fokus

För oss är det viktigt att skapa hållbara hem, både för dig och för framtida generationer. Våra första enfamiljshus Svanenmärktes redan 2012. Svanenmärkningen innebär att vi använder energieffektiva och miljövänliga material. Dessutom utformar vi både inomhus– och utomhusmiljön för att du ska kunna leva så miljövänligt som möjligt, vilket gör gott både nu och i framtiden.

Förutom hållbarhetsfokuset, finns det fler fördelar med nybygge. Att köpa nyproducerade bostadsrätter eller äganderätter innebär en unik möjlighet att få sätta sin egen prägel på hemmet redan innan inflytt. I våra pågående projekt får du möjlighet att själv välja mellan olika inredningsstilar – och dessutom kan du göra tillval för att ditt hem ska bli extra personligt. När du väljer att köpa en ny bostad av oss i Göteborg kan du alltså skapa ett hem som speglar din personliga stil, redan innan det är dags för inflyttning.

Ett urval av våra grannskap i Göteborg

Bonava skapar många projekt i Göteborgsområdet. Vi bygger både enstaka projekt och skapar helt nya områden. Här kan du se ett urval av våra nybyggen.

  • Kareby Äng är ett helt nytt område som snabbt blivit ett populärt bostadsområde. Här har vi byggt sex rahusprojekt. Området är byggt med gemenskap i fokus, här finns till exempel flera lekplatser och gemensam lokal för kalas och fester. Att grannsämjan är god vittnar Karebys promenadgrupp om.
  • I Gökegård i Öjersjö växer nu ett nytt område fram. Här skapas familjevänliga grannskap med radhus, kedjehus och flerbostadshus och ett centrum med bland annat mataffär. 

Kviberg i det gamla militärområdet Kvibergs kaserner omgärdas du av fina byggnader och anrika miljöer. Det naturnära läget bjuder dessutom in till aktiviteter – både inomhus och utomhus. Här bygger vi Svanenmärkta och energieffektiva lägenheter i grannskapet Logementet.

Södra Änggården - en oslipad diamant i bästa läge. Högsbo industriområde förvandlas till modernt bostadsområde med varierad bebyggelse.

Hitta naturnära nybygge i Göteborg

I Sveriges näst största stad bor det ungefär 550 000 invånare, närmare 1 000 000 om man räknar hela storstadsområdet. I Göteborgs kommun och närliggande Kungälv– och Partille kommun hittar du nyproducerade lägenheter, radhus och kedjehus.

Stora delar av Göteborg består av grönområden. Som till exempel stadsparken Trädgårdsföreningen där du kan besöka det populära palmhuset eller slå dig ned och njuta av ett av många framträdanden under sommarhalvåret. Slottsskogen är inte bara känd för att husera musikfestivalen Way Out West i augusti, utan är även en grön oas där du kan njuta av en picknick eller slumra en stund i skuggan. I Göteborgs botaniska trädgård, eller Botaniska som de flesta säger, ligger i stadsdelen Änggården. Här kan du strosa runt och titta på de vackra växterna i timmar. När du bor i nyproduktion i Göteborg är naturen sällan långt borta. 

Kultur och nöje i Göteborg

Västkuststaden är känd för sitt fiske och här kan du njuta av rökta räkor vid Feskekôrkan eller exklusiva fiskrätter på någon av stadens många Michelinkrogar – Göteborg är helt klart både gourmanderna och gourmeternas stad.


Det är nästan omöjligt att nämna Göteborg utan att Sveriges största nöjespark, Liseberg, kommer på tal. Här finns många välkända attraktioner, sockervadd i stora lass och mysiga restauranger. Sätt på dig bekväma skor och gör dig redo för en heldag på en av de roligaste platser landet kan erbjuda.
När du tröttnat på karuseller och berg–och dalbanor kan du slå dig ned på första parkett för att njuta av en föreställning på Göteborgsoperan eller Stadsteatern. Eller promenera längs de gamla kanalerna i innerstaden, känn pulsen på Avenyn, strosa kring hamnen eller fika i Hagastan – staden gör ingen besviken.

Bor du i Göteborg blir du också en del av en riktig sportstad, och vare sig du gillar att vara aktiv som utövare eller supporter behöver du inte leta länge efter ett härligt sportevenemang. Stora sportklubbar som IFK Göteborg, Gais och Örgryte har sitt fäste här, och för dig som gillar fotboll är ett besök på världens största ungdomsturnering, Gothia Cup säkert ett välkommet nöje på somrarna. Varför inte anta utmaningen att anmäla dig till Göteborgsvarvet i maj? Halvmaran är en av Sveriges mest populära och utmanande löptävlingar.

Företags– och industrikulturen är också stark. Här har många av Sveriges stora industrikoncerner och flera teknikföretag valt att placera sina huvudkontor. Göteborgs närhet till textilstaden Borås gör att även många textilföretag har sina kontor i eller nära Göteborg.

Att bo i historiska Göteborg

Staden grundades under tidigt 1600-tal och växte under senare delen av 1700-talet snabbt i och med att det var en viktig hamnstad för Svenska Ostindiska Companiet. Göteborg är fortfarande en stor hamnstad med fisk som specialitet vilket också syns på många av restaurangernas menyer. Läget vid havet gör att temperaturen är ganska behaglig året om. Här känns vinden från havet och gamla traditioner och byggnader från förr möter nytt. Här finns helt enkelt något för de flesta intressen och stilar.

Att köpa nyproduktion från Bonava

Vi på Bonava skapar hem och grannskap i Göteborg där du och din familj kan växa och skapa minnen för livet. I nyproduktion Göteborg är det enkelt att leva och vi vill också att ditt boende ska vara hållbart. Men vår ambition sträcker sig bortom bostadens väggar – ditt lokala kvarter ska bjuda in till umgänge och gemenskap. Vi tror att ett hus blir ett hem när du känner din omgivning och människorna som bor där. Vet du redan nu vad du är ute efter? Kika in och se våra energieffektiva bostadsrätter, lägenheter och radhus.