Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Explora i Södra Änggården

En ny stadsdel intill Änggårdsbergen

Ägandeform:
Bostadsrätt

Välkommen till ett skönare stadsliv

Tänk dig en stadsdel där det är cykelavstånd både till stan och till havet. Där Änggårdsbergens natur är vild och alldeles intill – men där gatorna andas stadsliv. Läs mer om visionen för Södra Änggården här.

Beskrivning

Säljstart 2023

En ny stadsdel intill Änggårdsbergen

Mitt emellan stan och havet växer en ny stadsdel fram. Det gamla industriområdet i Högsbo förvandlas till Södra Änggården - en skön stadsmiljö med bostäder, butiker, caféer, restauranger och en ny skola och förskola. Tillsammans med den kommande Dag Hammarskjölds boulevarden knyts området samman med Linnéstaden och en helt ny stadsbild skapas. Vill du vara med på resan?

Bonavas del i Södra Änggården kommer bestå av flera grannskap och säljas i olika etapper. Först ut är Explora, här skapar vi 200 bostadsrätter i varierande storlekar. Vi låter naturen flytta in i kvarteret, med växtligheter både interiört och exteriört. Och en stor grönskande innergård med gemensamma ytor och lekfulla inslag. Grillkvällar på takterrassen, terränglöpning i skogen eller en brunch på stan - är några av alla möjligheter i mångsidiga Explora. Dessutom kommer det finnas en gemensamhetslokal med övernattningsmöjligheter, gott om cykelförvaring och garageplats för den som önskar.

Lugnet nära stan

Med Änggårdsbergens vilda natur alldeles intill, vaknar du till fågelkvitter och doften av skog. Därefter kan du enkelt slinka ner för en espresso på hörnet, och se staden vakna till liv. Här når du Botaniska trädgården, Slottskogen och Linnéplatsen på bara några minuter och havsbadet är en kort cykeltur bort.

Vill du bli en av grannarna?

Anmäl ditt intresse så håller vi dig uppdaterad om säljstarten och utvecklingen av Södra Änggården.

Bilder
Information om bolån
Området
  • Perfekt läge

    Södra Änggården är något av en oslipad diamant. Området ligger så nära Änggårdsbergen att det borde vara fullt av attraktiva bostäder och så nära centrum att det borde vara en levande stadsmiljö. Här skapar vi tillsammans med flera andra aktörer en ny stadsdel.

  • Kommunikationer

    Det 300 000 kvm stora området ligger med ena långsidan mot Änggårdsbergens fina natur och den andra mot Dag Hammarskjöldsleden. Det är cykelavstånd till centrum och till havet. Kollektivtrafikknutpunkter som Linnéplatsen och Marklandsgatan nås snabbt och enkelt.

Fakta om närområdet

2,5 km
till Botaniska Trädgården
1 st
naturreservat att utforska
14 min
från havsbad med bil