Active lifestyleamusement2apartment2Architecturearrow-downPage 1Group 3arrow22arrow2arrow2attachbike2blocks2bus2cafecalendar2check2close2collapse2CollapseCommon facilitiesGroup 2CloseGood SVG BlackOK SVG BlackPoor SVG BlackVery good SVG BlackVery poor SVG Blackamusement2Culture EntertainmentShapedocument2document_blankdoublearrowarrow2arrow2arrow22Eat Drinkemail2expand2external_link2Family friendlyfavourite2filter2Getting thereGreen solutionsgrocery_store2grocerystoreShapeHealthcareheart_activeHeart filled SVG Blackheart_inactiveholiday_cottage2Shapehospital2house2mypagespin_distanceicon-unit-v2like2list2Local servicesbonava logotype primarybonava logotype secondarybonava logotype_symbolMaintenance SVG BlackMap-pinminus2minus2mobile2parkNature activitiesnature_trails2Neighbourhood storyclose - kopiaparking2pdf2plot2plus2Group 2external_link2preschool2restaurant2row_house2schools2Schoolssearch2semi_detached2settings2Shoppinglocal_services2Social lifestyleSpecial featuregymtapTools SVG BlackGroup 2tube2user2

Svanenmärkt

Svanenmärkta hem sedan 2012

Tänk att kunna bidra till ett mer hållbart samhälle bara genom att leva, sova eller koka kaffe. När du köper ett Svanenmärkt hem gör du just det. Dessutom är det bra för både plånboken och hälsan.

Så jobbar vi med hållbarhet 

Bostads- och byggindustrin står för närmare 40 procent av energi- och materialanvändningen samt avfallsproduktionen i samhället. Därför arbetar vi med fokus på miljön genom hela tillverkningsprocessen, från råvara till färdig byggnad. Men vi vill inte sluta där.  

Redan 2012 började vi Svanenmärka delar av våra grannskap för att få ett kvitto på att vi lever upp till en hög miljömässig standard även efter att du har flyttat in. Ett Svanenmärkt hem innebär bland annat att vi säkerställer att det är gott om plats för återvinning, att allt byggmaterial är fritt från hälsoskadliga ämnen och att vi bara använder energisnåla vitvaror. I slutet av 2016 beslutade vi att utöka vårt ansvar och att alla våra bostäder, som påbörjas här efter, Svanenmärks. Det är ett av våra bidrag till att ta ansvar för våra kunder, våra barn och vår värld.  

Ett miljövänligt hem är också ett ekonomiskt hem 

Oavsett om du bor i lägenhet eller hus så är det uppvärmningen som kostar för både plånboken och planeten. För att minska energiåtgången har Svanen satt höga krav på ett effektivt klimatskal, alltså att väggar, tak, golv, fönster och dörrar har smarta materialval och bra isolering. När vi bygger våra Svanenmärkta hem gör vi det så att även byggnadens ventilation och varmvatten minimerar energiförbrukningen. Både ekonomiskt och klimatsmart med andra ord.  

Det här får du med ett Svanenmärkt hem 

Svanenmärkta hem är trivsamma, billiga i drift och miljövänliga. I ditt nya klimatsmarta hem från Bonava får du:  

  • energisnåla lösningar som ger låga kostnader genom bra isolering, högkvalitativa vitvaror och effektiv värmeåtervinning 
  • trivsam innemiljö med god ljudisolering och bra ventilation 
  • hälsosamma materialval och noga kontrollerat byggmaterial utan miljöfarliga och giftiga ämnen, som garanterat inte kommer från naturskyddade skogar eller genmodifierade plantor 
  • hög bostadskvalitet - ett hem som förblir energisnålt och behåller sin goda innemiljö under lång tid 
  • möjlighet att förhandla med banken om Grönt bolån. Med ett Grönt bolån får du en rabatt på din boränta, som helt enkelt sänker din boendekostnad.  

Svanenmärkt + grönt bolån = rabatt   

Idag erbjuder de flesta banker Gröna bolån som innebär rabatt på boräntan. För att få ett Grönt bolån hos din bank behöver du visa upp certifikatet att din bostad är Svanenmärkt. Certifikatet delar Svanen ut när hela grannskapet är klart. Det kan alltså vara en tid efter det att du flyttat in i din bostad. Passa ändå på att ta upp att du köper en Svanenmärkt bostad när du ansöker om bolån, då har din bank med det i beräkningen och kan tala om vilken rabatt de erbjuder dig. 

Kort om Svanen  

Svanen är en världsledande miljömärkning. Fler än tiotusen varor och tjänster är idag Svanenmärkta. På uppdrag av regeringen ansvarar Miljömärkning Sverige AB för den nordiska miljömärkningen Svanen och den europeiska miljömärkningen EU-Blomman. För närvarande kan småhus, flerbostadshus, skola/undervisningsbyggnader, seniorboenden och trygghetsbostäder miljömärkas. 

För mer information om Svanen och Miljömärkning i Sverige AB, se www.svanen.se

Svanenmärket