Active lifestyleamusement2apartment2Architecturearrow-downPage 1Group 3arrow22arrow2arrow2attachbike2blocks2bus2cafecalendar2check2close2collapse2CollapseCommon facilitiesGroup 2CloseGood SVG BlackOK SVG BlackPoor SVG BlackVery good SVG BlackVery poor SVG Blackamusement2Culture EntertainmentShapedocument2document_blankdoublearrowarrow2arrow2arrow22Eat Drinkemail2expand2external_link2Family friendlyfavourite2filter2Getting thereGreen solutionsgrocery_store2grocerystoreShapeHealthcareheart_activeHeart filled SVG Blackheart_inactiveholiday_cottage2Shapehospital2house2mypagespin_distanceicon-unit-v2like2list2Local servicesbonava logotype primarybonava logotype secondarybonava logotype_symbolMaintenance SVG BlackMap-pinminus2minus2mobile2parkNature activitiesnature_trails2Neighbourhood storyclose - kopiaparking2pdf2plot2plus2Group 2external_link2preschool2restaurant2row_house2schools2Schoolssearch2semi_detached2settings2Shoppinglocal_services2Social lifestyleSpecial featuregymtapTools SVG BlackGroup 2tube2user2

Svanenmärkt

Svanenmärkta hem sedan 2012

Tänk att kunna bidra till ett mer hållbart samhälle bara genom att leva, sova eller koka kaffe. När du köper ett Svanenmärkt hem gör du just det. Dessutom är det bra för både plånboken och hälsan.

Bostads- och byggindustrin står för närmare 40 procent av energi- och materialanvändningen samt avfallsproduktionen i samhället. Därför ser vi det som en självklarhet att arbeta med miljön i fokus genom hela tillverkningsprocessen, från råvara till färdig byggnad. Men vi vill inte sluta där. År 2012 började vi Svanenmärka våra hem för att se till att de håller en hög miljömässig standard även efter att du har flyttat in. Vi gör gott om plats för återvinning, vi bygger i material fria från hälsoskadliga ämnen och använder bara energisnåla vitvaror. Svanenmärkningen handlar om att ta ansvar för våra kunder, våra barn och vår värld. Inte svårare än så egentligen.

Ett miljövänligt hem är ett ekonomiskt hem

Oavsett om du bor i lägenhet eller hus så är det uppvärmningen som kostar för både plånboken och planeten. För att minska energiåtgången har Svanen satt höga krav på ett effektivt klimatskal, alltså att väggar, tak, golv, fönster och dörrar har smarta materialval och bra isolering. När vi bygger våra Svanenmärkta hem gör vi det så att även byggnadens ventilation och varmvatten minimerar energiförbrukningen. Både ekonomiskt och klimatsmart med andra ord.

Det här får du med en Svanenmärkt bostad

Svanenmärkta hem är trivsamma, billiga och miljövänliga. I ditt nya klimatsmarta hem från Bonava får du: 

  • Energisnåla lösningar som ger låga kostnader genom bra isolering, högkvalitativa vitvaror och effektiv värmeåtervinning.
  • Trivsam innemiljö med god ljudisolering och bra ventilation.
  • Hälsosamma materialval med noga kontrollerade byggmaterial så att det inte förekommer miljöfarliga och giftiga ämnen, kommer från naturskyddade skogar eller genmodifierade plantor.
  • Hög bostadskvalitet med ett hem som förblir energisnålt och behåller sin goda innemiljö under lång tid.

Grönt bolån för dig som bor i ett Svanenmärkt hem

För att uppmuntra människor att välja ett klimatsmart boende har flera banker något som kallas för grönt bolån. Med ett grönt bolån får du en rabatt på din boränta, så det gröna bolånet sänker helt enkelt din boendekostnad. När du bor i ett Svanenmärkt hem från Bonava kan du ansöka om att få ett grönt bolån från din bank. Idag är det tre banker som har gröna bolån för dig med Svanenmärkt boende: Nordea, SEB och Swedbank.

Det är först när grannskapet har fått sitt certifikat från Svanen som du kan ansöka om ett grönt bolån. Oftast sker det när hela grannskapet är färdigställt. Det kan alltså vara vissa bostäder som blir inflyttningsklara innan hela grannskapet får sin Svanenmärkning.

Kort om Svanen 

På uppdrag av regeringen ansvarar Miljömärkning Sverige AB för den nordiska miljömärkningen Svanen och den europeiska miljömärkningen EU-Blomman. För närvarande kan småhus, flerbostadshus, skola/undervisningsbyggnader, seniorboenden och trygghetsbostäder miljömärkas.

För mer information om Svanen och Miljömärkning i Sverige AB, se www.svanen.se

 

Svanenmärket