Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Smedjan i Mölnlycke fabriker

Strax utanför Göteborg ligger Mölnlycke fabriker, en ny stadsdel på en historisk plats. Och historien gestaltas i grannskapets arkitektur.

I historiska Mölnlycke fabriker har ett modernt grannskap vuxit fram, Smedjan. Det nu färdiga grannskapet består av 74 lägenheter och gemensamma ytor för både odling och grillkvällar. Runt knuten finns gott om grönområden som stora och små kan utforska.

Mölnlycke fabriker är en ny stadsdel på en historisk plats.
I Smedjan finns grönområden runt knuten..

Levande mellanrum

Kontrasten mellan husens markanta tegelfärg och de grönskande mellanrummen ger liv till grannskapet. Här finns både bärbuskar och fruktträd, samt bekväma utrymmen för en kaffe eller ett samtal med en granne.

Husen i grannskapet smedjan har en markant tegelfärg.
Grannskapet Smedjan består av 74 lägenheter.

Växthus skapar gemenskap

I den öppna ytan mellan grannskapets två huskroppar ligger det gemensamma växthuset Här kan boenden ses för att odla vänskap och växter, eller bara för att plocka in lite basilika till kvällens middag.

Smedjan i Mölnlycke fabriker har ett gemensamt växthus på gården.
Buskar och fruktträd ger liv till grannskapet Smedjan i Mölnlycke fabriker.

Gemensamhetslokal och cykelförråd

Förutom växthuset finns det även en lokal där man kan ordna fester, barnkalas och ha föreningsstämma. På den gemensamma gården finns en sandlåda till barnen och eftersom Smedjan ligger så centralt har grannskapet såklart ett rymligt cykelförråd.

Grannskapet Smedjan har en gemensamhetslokal.
Grannskaper har ett stort gemensamt cykelförråd.