Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Nyproduktion Kungälv
Plats

Nyproduktion Kungälv

Visa grannskap

Beskrivning

Nyproduktion i Kungälvs kommun

Kungälvs kommun är ett eftertraktat område att leva och bo i. Ett hem här ger dig tillgång till naturen, en rad insjöar, hav och mycket mer. Kungälv ligger 20 minuter norr om Göteborg och har bra kommunikationer. Läs mer om vår nyproduktion i Kungälv här.

Bonava i Kungälv

Upptäck våra områden i Kungälv

Att bo i Kungälv

Bonava skapar nyproduktion i Kungälv som passar dig som vill ha en blandning av naturen och lugnet men ändå med närheten till citypulsen. Man kan säga att du får det bästa av två världar så det passar perfekt om du är både stads- och naturmänniska. Kommunikationsmöjligheterna är bra till såväl Kungälv som till centrala Göteborg. Perfekt när du vill ha lite kontrast till lugnet hemma.

Bonava skapar Svanenmärkta hem i Kungälv

Att bo i eget hus är en dröm för många. Kanske har du själv växt upp i ett radhusområde med många lekkamrater i samma ålder och minns hur det var att kunna springa in och ut mellan husen i grannskapet? Det är förstås något man gärna ger sina egna barn och dessutom kan det underlätta vardagen betydligt att ha fler föräldrar i samma område som kan hjälpas åt med det praktiska i vardagen. Vi planerar just nu för ett nytt område i Kareby som ligger i Kungälvs Kommun, här blir det både Radhus, kedjehus och fristående hus.

Varför ska du välja nyproduktion i Kungälv?

En nyproducerad bostad är något alldeles speciellt. Tänk dig att bo i ett hem där ingen tidigare har bott, du är den första att trampa runt på de nya golven, dina koppar är de första som står i skåpen och ingen annan har använt din tvättmaskin före dig. Du skapar ditt ”hemma” precis som du vill ha det – kanske drömmer du om en trygg plats där du kan stänga dörren och bara vara eller längtar du efter att få öppna dörrarna och låta barn och grannar komma och gå som de vill? För att du ska få det så enkelt som möjligt har våra kunniga inredningsexperter satt ihop inredningspaket med bra material som har så låg miljöpåverkan som möjligt. Något som är bra både för dig och för framtiden. Att husen har låg energiförbrukning kommer märkas i plånboken och det kan kännas skönt att med ditt boende vara med och bidra till hållbar utveckling.

Vi hjälper och guidar dig under resans gång. Det ska vara lätt att köpa nyproduktion och kännas skönt och enkelt när man har flyttat in. Läs mer om hur det går till här.

Kungälv växer och utvecklas

Kungälv växer och utvecklas, man räknar med en genomsnittlig ökning av 1400 personer per år fram till 2022. Kommunen satsar mycket på skola och barnomsorg och på att skapa en attraktiv plats att bo för barnfamiljer. Statistiska Centralbyrån (SCB) gör varje år en medborgarundersökning och 2018 framgår att invånarna här tycker att utbildningsmöjligheterna är goda, man ligger 9 enheter över riksnivån i Nöjd-Region-Index (NRI). Även när det gäller Rekommendation, alltså att rekommendera andra att flytta till kommunen ligger Kungälv över riksindex. Däremot upplever kommuninnevånarna att fler bostäder behövs, något som vi på Bonava hoppas kunna hjälpa till med.

Historiska Kungälv

Gillar du historiska utflykter ska du inte missa Bohus Fästning, den började byggas 1308 och har alltså stått på sin plats mellan Nordre- och Göta älv i över 700 år nu. Tyvärr revs delar av fästningen under perioder mellan 1789 och 1938 men vissa delar är ännu intakta och nu renoveras den och man har guidade visningar på platsen.

Här finns också en rad kyrkor med spännande historia. Om du besöker Kungälvs kyrka som började byggas 1658 ska du inte glömma bort att titta upp. Taket pryds nämligen av målningar från slutet av 1600-talet och har aldrig blivit övermålade. Nu är det den äldsta bevarade trävalvsmålningen som finns kvar i Göteborgs stift.

Hitta just din nyproduktion i Kungälv

Just nu bygger vi hus i Kareby. Du kommer kunna välja mellan fristående hus och hus i radhuslänga eller parhus. Dessutom kommer du kunna välja mellan bostadsrätt och äganderätt när det kommer till upplåtelseform. Eget hus med bostadsrätt fungerar ungefär som när du köper en lägenhet med bostadsrätt. Föreningen hjälps åt att hålla fint i området och kostnaden för den enskilde blir lägre. Kareby är ett mysigt område där du känner att du bor lantligt men där du samtidigt har nära till all service som Kungälv och Göteborgsområdet erbjuder. Och är du sugen på färskt bröd till helgfrukosten behöver du inte åka långt, Åsas bageri hittar du i Kareby.