Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Kvarnbytornet

Här i Kvarnbyn möts gammalt och nytt, något som de som flyttat in och bor i Kvarnbytornet har första parkett till. Från sina hem kan de njuta av vardagen med utsikten över grannskapet och från takterrassen på sextonde våningen har de en magisk vy över Kvarnbyn, Mölndal och nejden.

Det är mycket som är unikt med det pampiga Kvarnbytornet som stoltserar på Mölndals högsta punkt med hela 16 våningar. Det första du möter är den fina uteplatsen med pergolan samt loungen som erbjuder plats att träffa grannar och vänner eller arbete hemifrån. Pergolan är perfekt när dagar och kvällar är varma. Då kan den stora grillen gå varm och grannar och vänner kan umgås. I anslutning finns ett gemensamt kök och ett lekrum där barnen kan släppa loss. Tar du sedan hissen hela vägen upp möts du av den fantastiska terrassen på våning 16. Här är utsikten över Kvarnbyn, Mölndal och nejden magisk.

Hem med gott om plats både inne och ute

Lätt och luftigt var två av ledorden när arkitekt Kristen Broberg ritade huset. Och det är något som genomsyrar Kvarnbytornet och hemmen. De 77 lägenheterna är varsamt planerade för att skapa balans mellan form och funktion. Väggarna är till exempel placerade för att maximera ljusinsläppet och skapa öppna fria ytor. Oavsett om det är ett rum och kök eller fem rum och kök är det lätt för ljuset att flöda.

Välutrustat med det lilla extra

Klinker i hall, ekparkett i alla rum och matchande fönsterbrädor i polerad kalksten är sådant du lägger märke till när du kliver in över tröskeln till lägenheterna. Badrummen är fina, här är det helkaklat och utrustat med kommod, spegelskåp, handdukstork, komfortgolvvärme och infällda spotlights i taket. Ja, självklart står tvättmaskin och torktumlare här också, redo att starta när man så önskar. Köken, som så ofta är ett hems mittpunkt, är rymliga. När det är dags att fixa vardagsmaten kommer inbyggnadsugn och induktionshäll väl till pass och såklart när vännerna är på besök. Det finns som sagt gott om plats för att umgås både ute och inne, de stora trivsamma balkongerna och uteplatserna är verkligen det lilla extra.

Kvarnbyn där gammalt och nytt möts

Det är speciellt att bo i Kvarnbyn. Här bland branta kullerstensgator är det nästan så att man kan höra historiens vingslag. Samtidigt kan de som bor här njuta av välplanerade hem, där allt är nytt och fräscht. Småstadskänslan är påtaglig när du promenerar i grannskapet. Här brusar vattnet från Mölndalsån som slingrar sig mellan husen och härliga dofter sprider sig runt Kvarnby Bageri, som är välbesökt från tidig morgon till kväll. Mölndals centrum med den nya gallerian som rymmer butiker, restauranger och caféer är bara en promenad bort. Trots att allt man behöver är nära så är det ändå inte långt, när familjen vill ut i naturen. Det är bara att packa fikakorgen och ge sig ut till fots eller med cykeln - skog och flera sjöar finns nära.

Nu står Kvarnbytornet på plats och det lyser i alla fönster. Vi känner oss stolta över att ha levererat ett unikt boende och grannskap intill gamla Kvarnbyn, utformat för skönt häng i och utanför bostadens väggar.

Intresserad av ett hem i Göteborg?
Här hittar du alla våra bostäder

   

Mer inspiration