Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Nyproduktion Göteborg - Södra Änggården
Plats

Södra Änggården

En ny stadsdel intill Änggårdsbergen

Beskrivning

En ny stadsdel intill Änggårdsbergen

I Södra Änggården får du uppleva mötet mellan stad och natur. Här kan du vakna till fågelkvitter och doften av skog och avsluta löprundan med caféfrukost.

Mitt emellan stan och havet växer en ny stadsdel fram. Det gamla industriområdet i Högsbo förvandlas till Södra Änggården - en skön stadsmiljö med bostäder, butiker, caféer, restauranger och en ny skola och förskola. Tillsammans med den kommande Dag Hammarskjölds boulevarden knyts området samman med Linnéstaden och en helt ny stadsbild skapas.

Vill du bo i Södra Änggården?

Totalt kommer det byggas 1900 nya bostäder i Södra Änggården. Bonavas del består av tre kvarter, de ljusgröna du ser på bilden ovan. Först ut är grannskapet Explora med 200 bostadsrätter i olika storlekar. Scrolla ner för att läsa mer om Explora.

Bilder

Området

  • Perfekt läge

    Södra Änggården är något av en oslipad diamant. Området ligger så nära Änggårdsbergen att det borde vara fullt av attraktiva bostäder och så nära centrum att det borde vara en levande stadsmiljö. Här skapar vi tillsammans med flera andra aktörer en ny stadsdel.

  • Kommunikationer

    Det 300 000 kvm stora området ligger med ena långsidan mot Änggårdsbergens fina natur och den andra mot Dag Hammarskjöldsleden. Det är cykelavstånd till centrum och till havet. Kollektivtrafikknutpunkter som Linnéplatsen och Marklandsgatan nås snabbt och enkelt.

Fakta om närområdet

2,5 km

till Botaniska Trädgården

1 st

naturreservat att utforska

14 min

från havsbad med bil

Södra Änggården