Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

121 kvadrat i Steninge slottsby

Välkommen in. Här bor du med rum för hela familjen i ett nyproducerat hem där du bara behöver tänka på att bo in dig och slippa kostsamma renoveringar. Inspireras av visningshusets inredning – med detaljer, färger och materialval som skapar kontrast till hemmets ljusa bas.

Energismart radhus

Kika in i ett Svanenmärkt hem i grannskapet Torparlyckan II i Steninge slottsby strax utanför Stockholm. Välkomnas av en rymlig hall med gott om förvaring som leder vidare till ett hem med öppen och social planlösning på nedervåningen.

Övervåningen ger plats åt återhämtning och egentid med tre sovrum och ett stort allrum. Den röda tråden i inredningen är en ljus bas med beigemålade väggar. Varma toner och svarta detaljer varvas i möbler och detaljer – en effektfull kontrast till den lugna färgskalan.

Vardagsrum med öppen planlösning i Torparlyckan II

Ett Svanenmärkt hem

Svanenmärkningen betyder att hemmet har energisnåla lösningar som ger låga driftkostnader. Huset värms upp med frånluftsvärmepump. Och för att minska energianvändningen har hemmet ett effektivt klimatskal – alltså att väggar, tak, golv, fönster och dörrar är av bra material och är välisolerade så att värmen håller sig inomhus.

Kök med snålspolande kran i Torparlyckan II.
Kök med öppen planlöning i Torparlyckan II.
Stora fönster mot altan och trädgård i Torparlyckan II.

Elegant kök med funktionella lösningar

Vardagsmiddagar som festmåltider – det här köket är både funktionellt och snyggt. Köket är inrett i stilkonceptet elegant och har vita, släta luckor med integrerade handtag. Bänkskivan och stänkskyddet har en sandbeige färg som matchar resten av hemmet och ger köket ett mjukt intryck.

Köket är utrustat med energieffektiv kyl och frys i rostfritt stål. Ugn och mikro är inbyggda och ergonomiskt placerade i högskåp. Diskmaskinen är integrerad bakom lucka och smälter in fint i inredningen. Precis som vitvarorna bidrar den snålspolande kranen till att minska energianvändningen i hemmet.

Vardagsrum i radhuset på 121 kvadrat i Torparlyckan II
Trapp till övervåningen i radhuset i Torparlyckan II.

Vardagsrum med öppen planlösning

Duka matbordet i köket medan middagen står och puttrar på spisen, samtidigt som du kan prata med familj och vänner i vardagsrummet. Den öppna planlösningen ger ett luftigt intryck och med en stor matta kan du rama in vardagsrumsdelen. Att välja kuddar och filtar i olika material och olika struktur ger kontrast i inredningen – och är varmt och skönt när det är dags att krypa upp i soffan och ha myskväll.

Från vardagsrummet tar du dig till altanen och trädgården. De stora fönstren ger ett härligt ljusinsläpp i rummet och en skir gardin släpper både in ljus och ger ett stilfullt intryck. Under trappan till övervåningen finns ett utrymme som kan inredas till en myshörna – kanske är det här barnen vill sätta sig och läsa sagor eller bygga en koja medan middagen lagas?

Golvet i 3-stavig mattlackad parkett håller en enhetlig känsla och är genomgående i hela huset. Förutom i badrum, hall och tvättstuga där det ligger ett mörkgrått, slitstarkt klinkergolv.

Hemmets stora sovrum i radhuset i Torparlyckan II.
Hemmets stora sovrum i radhuset i Torparlyckan II.

Övervåning med rum för egentid

Alla tre sovrum finns en trappa upp. Här möts du av ett allrum som går att förvandla till ett extra sovrum genom att sätta upp en vägg. Här finns också en rymlig klädkammare med hyllor och klädstång.

Hemmets största sovrum är inrett med vilsamma färger och mycket textil. Här kan du bädda för en god natts sömn i en dubbelsäng med nattduksbord på varsin sida. Den stora mattan gör rummet extra mysigt och skönt för nyvakna fötter att stiga upp till på morgonen. Längs ena väggen finns skjutdörrsgarderoben med gott om förvaring – både hyllsystem och upphängning. Gardinerna som går från tak till golv, ramar in fönstren och ger ett stilrent intryck.

Sovrum i Torparlyckan II
Barnrum i radhuset i Torparlyckan II.

De andra två sovrummen är lite mindre. Perfekt för lek, pyssel och godnattsagor innan läggdags. Kanske behöver du ett hemmakontor? Eller plats för gäster att övernatta? Båda rummen rymmer både säng och skrivbord.

Badrum på övervåningen i Torparlyckan II.
Badrum på övervåningen i Torparlyckan II.
Tvättmaskin och torktumlare i tvättstuga i Torparlyckan II.

Badrum med snålspolande kran och wc finns på båda våningarna. Vitkaklade väggar och grått klinkers med golvvärme skapar möjligheten att inreda och sätta din personliga prägel på badrummen. Och på övervåningen kan du njuta av ett varmt bad efter en lång dag. Här behöver du inte tänka på att samla smutstvätt, det kan du ta hand om i tvättstugan i groventrén, där du har både en energieffektiv tvättmaskin och en torktumlare.

Radhusets planritning

Planritning för radhuset på 121 kvm i Torparlyckan II.

Läs mer