Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

En fyra i Kristineberg

Visningsfyran i Kristinebergs Slottspark präglas av mycket ljus och jordnära toner. Färgen burgundy är återkommande i alla rum och knyter ihop hemmets olika delar till en enhet. Gavelläget skapar en annorlunda planlösning med oväntade ytor vilket ger hemmet en dynamisk känsla. Här möter mjuka textiler stenbord och naturmaterial – det är lätt att känna sig som hemma.

En fyra på 117 kvadrat

Visningsfyran i Kristinebergs slottspark är en ljus gavellägenheten på 117 kvadrat med smart planerade ytor. Hallen leder dig ut mot det öppna vardagsrummet och köket, där de stora fönstren ger ett magiskt ljus i rummet. I hallgången hittar du både gott om förvaring och de två badrummen. Det ena badrummet är fullt utrustat med tvättmaskin och torktumlare. Två av sovrummen är placerade intill varandra och det tredje ligger i lägenhetens andra del med en egen klädkammare.

Vardagsrum

I vardagsrummet utgör den sobra och mattlackerade ekparketten samt de ljusa väggarna en bra bas för inredningen. De stora ytorna knyts samman genom jordiga toner och mörka detaljer, och mjukt möter hårt i både material och former. Tillsammans med den fönsterbetäckta gavelvinkeln får rummet personlighet och en lekfull atmosfär, och inte minst en härlig plats i solen att rulla ut yogamattan på. Gardinerna spelar också en viktig roll för den trivsamma känslan och ger rummet ett mjukare ljusinsläpp.

Kök

Köket går i klassisk stil med integrerad kyl, frys och diskmaskin. Att vitvarorna är integrerade bidrar dels till ett enhetligt utryck, dels blir ljudnivån lägre när till exempel diskmaskinen är igång. De stilrena bänkskivorna i ljus kvartskompisit för tanken till marmor, men är mycket enklare att underhålla, och kökets detaljer går i rostfritt stål. På varsinn sida av köket hittas två köksblandare, för att man inte ska behöva flytta kokande vatten och annat från spishällen över öppen yta. Med öppningar åt två håll och en halv vägg ut mot vardagsrummet får köket vara en del av de öppna ytorna, samtidigt som det ger en egen plats för matlagning och gott om arbetsyta.

Sovrum

Sovrummet nås från två håll, genom klädkammaren och från hallen. En mjuk matta täcker nästan hela klädkammarens golv och sittpuffen gör att rummet känns som något mer än ett förvaringsutrymme. Även i sovrummet får textiler ta mycket plats vilket ger en avkopplande och dämpande känsla. Med förvaring vägg i vägg behövs inga extra förvaringsmöbler, vilket gör att man verkligen lägger märke till rummets rymd och luftiga känsla.

Två till sovrum

I hemmets andra del ligger ytterligare två sovrum. Det ena med utgång till balkong. I visningslägenheten är båda rummen inredda som sovrum, men de fungerar lika bra hemmakontor. Även här ger de ljusa väggarna och ekparketten en fin bas åt de dova färgerna och rummen kommer till liv med textiler som går i ton med resten av lägenheten. Här återkommer bland annat inslag av burgundy i inredningen.

Två badrum

De två badrummen är ljust helkaklade och bra planerade. Båda rummen har både wc och dusch vilket gör vardagen lättare för dem som är flera i hushållet. Det större badrummet är utrustat med energisnål tvättmaskin och torktumlare, med en praktisk bänkyta ovanför. Båda rummen präglas av stilren inredning och bra förvaring. Här har man inrett med jordnära toner och naturmaterial. Även arbetsbänken över tvättmaskinerna går i sandbeige ton vilket tillsammans med den övriga inredningen skapar ett lugn i rummet.

Hall

Visningslägenhetens hall är avskalad och minimalistisk. Kroklisten i trä utsmyckar en av de annars helvita väggarna. Hallen inleds med ett praktiskt klinkergolv och där klinkergolvet slutar tar ekparketten vid. Till vänster göms rymlig förvaring bakom vita skjutdörrar som inte drar till sig uppmärksamhet. Hallgången leder en ut mot ljuset i vardagsrummet och på vägen passerar man både sovrum och badrum.

Lägenhetens planlösning

Planlösningen visar hur visningslägenheten på 117 kvadrat ser ut. I Kristineberg finns fem lägenheter i samma storlek med samma planlösning. 

Mer inspiration