Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

123 kvadrat i Kareby Äng

Kareby Äng utanför Göteborg är en familjeidyll omgiven av åkrar och ängar. Husen i området finns i olika storlekar och här får du en inblick i hur ett av de större radhusen ser ut när det är färdigt. Hemmet är inrett i en skandinavisk och ljus stil. Naturnära kulörer och naturmaterial i ljust trä återfinns som en röd tråd genom hela huset som skapar en enhetlig känsla i hemmet. 

Rum för hela familjen

 

I det här radhuset bor du på 123 kvadrat fördelat på två våningar. Med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum finns plats för både middagar med vänner och vardaglig avkoppling. Sommartid kan du njuta av uteplatsen som du når via vardagsrummet.

 

På hemmets övervåning väntar lek och återhämtning. Här har du ett badrum med badkar, tre sovrum, en klädkammare och ett allrum som även går att göra om till ett fjärde sovrum. Välkommen in till ett funktionellt och välplanerat radhus för hela familjen. 

Entré och hall

I husets entré möts du av en rymlig hall med mörkgrått klinkergolv. Här finns plats för skoställ och upphängning av jackor. För ytterligare förvaring och ordning på familjens kläder och fritidsprylar finns en klädkammare i direkt anslutning till hallen. Även här är golvet i slitstarkt klinkers som är lätt att hålla rent. Klädkammaren är utrustad med ett städskåp för att du kunna samla alla städredskap på ett och samma ställe.

Kök och matplats

Köket är inrett med vårt stilkoncept Klassisk, som är en av våra tillvalsstilar för kök som du kan välja mellan. Köket balanserar mellan det förflutna, nutid och framtid – och du kan enkelt sätta din egen personliga prägel på resten av inredningen. Du möts av klassisk tradition, moderna inslag och funktionalitet. Här har vi matchat inredningen med möbler och detaljer i ljust trä.

Kaklet är gjord i halvförband, vilket ger en tydlig klassisk karaktär åt köket. Köksluckorna i den här stilen har en solid ramlucka med handtag och knoppar. Bänkskivan är i askträ som är ett vackert och slitstarkt material som ger intryck av att vara både levande och genuint. Med en underlimmad diskho är det enklare att torka av smulor från bänken och hålla rent.

Köket har en luftig känsla och för att förstärka rymden har vi valt en fristående, vägghängd fläktkåpa ovanför spisen. Vitvarorna är vita och smälter fint in i inredningen. Köket är utrustat med en induktionshäll, ugn, mikrovågsugn och diskmaskin bakom lucka – allt som gör vardagens bestyr enklare.

Vill du veta mer om vår köksstil Klassisk och kika på våra övriga stilar, hittar du dem här

Vardagsrum

När du kliver in i vardagsrummet möts du av ett härligt ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna. Dagsljuset skapar ett fint ljusspel och den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum ger hela nedre våningen en luftig känsla. Här finns plats för en större matgrupp och en sällskapsdel med soffhörna. 

Den naturnära, moderna inredningen i trä blandas med brända toner och svarta detaljer som bryter av. Golvet utgör en stor del av hemmet och helhetsintrycket. Här har vi valt golv– och dörrpaketet vitpigmenterad ask som är genomgående i hela hemmet, vilket ger en ljus och fräsch känsla.

Vardagsrummet ger plats åt helgmiddagar och spelkvällar med familj och vänner. Dessutom bidrar den öppna planlösningen till att matlagningen blir en del av umgänget. Från vardagsrummet leder trappan dig upp till övervåningen och vidare från allrum till sovrum. 

Hemmets badrum

Huset har två badrum. På bottenvåningen har du WC, dusch med väggar i klarglas, en kommod med gott om förvaring och en planspegel som smälter in i badrummets design.

Här finns också tvättmaskin och torktumlare med bra standardfunktioner och en arbetsbänk för att lätt kunna sortera tvätten. Båda badrummen har grått golvklinkers, vitt kakel på väggarna och spotlights i taket för en behaglig belysning.

Badrummet på övervåningen går i samma stil och design som det på bottenvåningen. Men här har du badkar och ovanför kommoden finns ett praktiskt spegelskåp med förvaring. Badrummets stilrena design ger dig möjligheten att sätta din egen prägel på inredningen och skapa ett harmoniskt badrum för att starta och avsluta dagen på bästa sätt.

Allrum

På övervåningen kan du nyttja hallen och allrummets yta till att skapa en mysig hörna. Kanske blir det här din plats för att läsa böcker och krypa upp i soffan framför en serie? Eller behöver du arbeta hemifrån kan allrummet bli ett hemmakontor. Här finns också möjligheten till att sätta upp väggar för att få ett extra sovrum. I hallen vid ett av sovrummen har du en klädkammere för extra förvaringsutrymme.

Hemmets sovrum

På övervåningen har du tre sovrum i olika storlekar. Master bedroom är det största. Här har vi inrett rummet med en dubbelsäng, en stor matta och två nattduksbord. Färgerna går i naturnära, ljusa kulörer som ger sovrummet ett lugnt och harmoniskt intryck för goda nätters sömn. Som i resten av hemmet matchas de lugna, naturnära nyanserna med svarta detaljer och roströda toner. Längst med ena väggen finns skjutdörrsgarderober där du får plats med kläder och sängkläder.

De andra två sovrummen ligger på andra sidan av allrummet, med fönster ut mot grannskapet. De är inredda till barnrum och här finns plats för det mesta – bus, lek och återhämtning. Rummen rymmer säng, skrivbord för läxläsning med kompisar och myshörna att läsa sagor i. Låt personligheten få komma fram i inredningen och skapa lekfulla krypin till barnen. 

Uteplats och förråd

Från vardagsrummet tar du dig till uteplatsen på hemmets baksida. Här rymmer du utemöbler och kan skapa ett mysigt extra rum att njuta av när vädret tillåter. Inred uteplatsen för avkoppling och middagar med släkt, vänner och grannar. Intill uteplatsen har du också ett förråd för förvaring av säsongsprylar.

Från uteplatsen och trädgården kan barnen springa och leka i grannskapet – här är en kompis aldrig långt borta.

Husets planlösning

Planlösningarna visar hur de två planen i radhuset på 123 kvadratmeter ser ut.

Läs mer