Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

En trea i Tollare

När byrån Loft Stockholm stylade visningslägenheten i Tollare inspirerades de av naturen, närheten till vattnet och det stora ljusinsläppet. Stilen är skandinaviskt avskalad, där olika nyanser av beige och ljust trä sätter grunden – medan mörka detaljer skapar en fin kontrast. Egendesignade möbler och detaljer med inslag från naturen sätter stämningen. Välkommen in i den stilfullt inredda visningslägenheten på 82 kvadrat.

En trea på 82 kvadrat

Visningslägenheten i Tollare är en ljus och luftig trea på 82 kvadrat. Gott om ljusinsläpp och en stor balkong ger lägenheten en öppen känsla. I hallen och det stora sovrummet finns skjutdörrsgarderober som sträcker sig från golv till tak för smidig och undangömd förvaring. Det andra sovrummet är inrett till ett rogivande och inspirerande arbetsrum. Köket hör ihop med matplatsen och vardagsrummet samtidigt som väggen bakom kylen och frysen delar upp utrymmena och ger en extra möblerbar vägg.

Stilrent kök och matplats vid fönstret

I köket blir de ljusgrå luckorna en avskalad och stilren bas. Luckornas släta ytor gör dem enkla att torka av och de samlar inte på sig damm. Det minimalistiska intrycket förstärks av överskåpens push to open-lösning och underskåpens små knoppar. Det matta kaklet tonar ner eventuella starka ljusreflektioner och stämmer väl in i den sobra stilen. Bänkskivan i kvartskomposit liknar marmor, men den är mycket enklare att hålla ren och den får inte fläckar på samma sätt som marmor får. Bänkskivan återkommer på den lilla avlastningsytan bredvid kylen. Matplatsen är placerad invid ett av rummets fönster, och det nätta runda bordet knyter ihop köket och vardagsrummet på ett trivsamt vis.

Vardagsrum med gavelläge och balkong

I vardagsrummet flödar ljuset in. Inredningen går i vilsamma toner som bryts av med svarta detaljer i fönstren, på hyllplanen på väggen och på glasbordet. Den stora mattan håller ihop soffhörnan och skapar ett rum i rummet och ekparketten ger en värmande känsla. Bordet är en av lägenhetens egendesignade möbler. Fyra vaser och en enkel glasskiva blev till ett avskalat och unikt soffbord. Bredvid soffan finns dörren ut till lägenhetens balkong.

Hall och badrum

Visningslägenhetens hall är avskalad i utformningen. Diskreta prydnadsföremål är det enda som får fokus. Den rymliga skjutdörrsgarderoben gör att förvaringen blir helt undangömd. På golvet ligger ett stilrent klinkergolv som ser till att smutsen inte följer med längre in i lägenheten. Några steg in i hallen finns dörren in till lägenhetens badrum. Badrummet går i samma sobra stil som övriga bostaden i ljusa och grå toner. Den ljusgrå kommoden med två lådor ger en bar förutsättning för ordning på badrumsprodukterna. Bänken ovanför de energisnåla vitvarorna är en perfekt plats för en tålig växt och några fina handdukar.

Sovrum med garderobsvägg

I det stora sovrummet på 14 kvadrat ger naturmaterialen en lugn känsla. Inredningen går helt ton i ton och sängen får den centrala platsen. Även här vilar en matta av det större slaget på golvet vilket bidrar till rummets mjuka och dämpade känsla. Garderobsväggen mittemot sängen gör att inga fler förvaringsmöbler behövs här.

Vilsamt arbetsrum

Lägenhetens mindre sovrum är inrett till ett hemtrevligt arbetsrum. Gardiner som går från tak till golv är återkommande i alla rum. Placeringen ger en känsla av extra takhöjd, och gardinernas färg släpper in lagom med ljus. Den kreativa skrivbordshörnan och den mysiga läsfåtöljen ger rummet en bra balans.

Lägenhetens planlösning

Visningslägenheten i Tollare är en av grannskapets treor. Sovrummen ligger trivsamt placerade bredvid varandra och köket och vardagsrummet ger tillsammans en stor social yta. Balkongen på åtta kvadrat blir hemmets egen utemiljö.