Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Radhus i Kareby Äng

I idyllen bland åkrar och ängar växer nya grannskap fram och i Kareby Äng utanför Göteborg står familjelivet i fokus. För att förstå hur våra hus ser ut när de är klara kikar vi in i ett av våra visningshus. Hemmet är inrett i en ljus, skandinavisk stil med naturnära kulörer och inslag av brända toner. Vi återser trendiga detaljer i form av twistade ljus som förhöjer mysfaktorn och naturmaterial där sten möter trä. Välkommen in.

Hem med två våningar

Huset har 101 kvadratmeter fördelat på två våningar. På nedre våningen ligger entrén med en rymlig hall, ett av de två badrummen och även en tvättstuga. Köket leder vidare till vardagsrummet där du tar dig till uteplatsen. En trappa upp hittar du hemmets tre sovrum och det andra, lite större badrummet med badkar.

Huset erbjuder utrymme för umgänge och vardagens bestyr på entréplan, medan husets övre våning låter dig skapa rum för återhämtning, vila och egentid för hela familjen.

Kök och matplats

Köket är inrett med vårt stilkoncept bas som ingår när du köper en bostad av Bonava. Det ger dig möjligheten att sätta din egen prägel och personlighet på inredningen. Släta, vita luckor med rostfria handtag och överskåp som enkelt öppnas med en push to open-funktion ger ett stilrent uttryck. Bänkskivan i svart, stenmönstrad laminat är i underhållsfritt och tåligt material. Stänkskyddet följer bänkskivan 10 cm upp mot den målade väggen.

Till köket finns tillvalspaketet Bas Plus som innebär ett paket med vit mikro, en uppgraderad vit varmluftsugn, diskmaskin bakom lucka och en induktionshäll – allt som underlättar vardagsbestyren.

Golvet är genomgående i hela huset och här har vi valt ekparkett. Matplatsen är placerad vid fönstret som ger ett härligt ljusinsläpp. Trädetaljer återfinns i inredningen både som inslag i köksredskap, såväl som i dukningen. För att underlätta källsorteringen finns utdragbara kärl under diskbänken.

Vardagsrum

Från köket tar du dig vidare till vardagsrummet och möts av stora fönsterpartier och en glasdörr mot uteplatsen. Här har du ett rum med plats för umgänge och sköna häng om kvällarna. Men här finns också en hörna där du som behöver jobba hemifrån kan skapa ett inspirerande hemmakontor. Här har vi inrett arbetsplatsen i samma stil för ett enhetligt intryck. Vardagsrummet har ett härligt ljusinsläpp och de skira gardinerna ger rummet ett fint ljusspel.

För att skapa kontrast i rummet är det inrett i ljusa toner ihop med detaljer i rostrött och mörkgrönt. Här hittar vi också blandade materialval där trä, metall och keramik möter naturmaterial som återfinns i möbler, lampor och tavlor.

Från vardagsrummet tar du dig vidare till övre våningen. Under trappan har du också ett extra förvaringsutrymme. Perfekt för att förvara de saker du vill ha nära, men som du kanske inte vill ha synligt.

Entré och hall

I entrén till huset möts du av en rymlig hall med gott om plats för förvaring. Till höger längst med väggen finns en vit skjutdörrsgarderob med praktisk förvaring som går från golv till tak. Här ryms både ytterkläder och skor. Golvet är i grått klinkers som underlättar städningen efter blöta och leriga skor. Här finns också utrymme för en sittmöbel. I anslutning till hallen ligger ett av de två badrummen med wc och dusch.

Två badrum och tvättstuga

Hemmet har wc och dusch på nedre våningen och ett större badrum med badkar på övre våningen. Båda går i samma stil, design och utförande som passar fint ihop med köksstilen Bas. Med stilrent vita kaklade väggar, grått klinkergolv och spotlights i taket, kan du inreda efter din personliga smak. I badrummet på nedre våningen har du en vit kommod och planspegel som smälter fint in i designen och på övre våningen en kommod med spegelskåp för ännu mer förvaring.

Huset har en separat tvättstuga på nedre våningen. Tvättmaskinen har tyst drift med lång livslängd och torktumlaren torkar tvätten effektivt. Båda maskinerna har bra standardfunktioner. Ovanpå maskinerna ligger en bänkskiva som gör det lätt att ta hand om tvätten och vika dina rena kläder. Här är det också stilrent inrett med vita skåp, svart bänkskiva och tvättställ.

Sovrum

På hemmets övervåning finns tre rum. Här finns det plats för avkoppling och egentid för hela familjen. Sovrummet har fönster som vetter mot husets framsida och det ryms en dubbelsäng med sängbord på varsin sida. Här har du också en skjutdörrsgarderob längst ena väggen med gott om plats för förvaring. 

Med en varm och ombonad inredning ökar mysfaktorn och känslan av lugn och ro i rummet. Sovrummet är inrett med naturmaterial som är återkommande både i sänggaveln och i detaljer.

Barnrum

De två andra sovrummen på övre våningen har vi inrett till barnrum. Här finns rum för god sömn, lek och plats för pyssel eller läxor. Här ryms det mesta, till och med ett tält att krypa in och läsa sagor i. Det ena sovrummet har en stor skjutdörrsgarderob med plats för förvaring och kanske blir det också en bra kurragömmaplats? Det andra har en mindre garderob med plats för kläder. Rummen gör det möjligt att skapa kreativa utrymmen där bara fantasin kan sätta stopp.

Uteplats och förråd

Vid entrén finns plats för ett caféset. På baksidan av huset finns en uteplats som rymmer både sköna sittmöbler och matgrupp för middagar utomhus. Under sommarhalvåret blir det en förlängning av vardagsrummet. På baksidan har du också ett förråd som rymmer alla dina säsongssaker. Barnen har nära till att springa till grannskapets lekpark och en kompis är aldrig långt bort.

Husets planlösning

Planlösningarna visar hur de två planen i radhuset på 101 kvadratmeter ser ut.

Läs mer