Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

En tvåa i Hammarby Sjöstad

Lugnet i Hammarby Sjöstad är ett kvarter där harmoni och balans står i fokus. Här kan du hitta hem till en ny oas med en grönskande innergård och en välplanerad lägenhet med balkong, samtidigt som stadspulsen finns direkt utanför porten. Vår visningslägenhet på 50 kvadratmeter passar perfekt för dig som lever ett aktivt liv och tycker att det är viktigt att hemmet får vara en harmonisk och inspirerande plats att hämta ny kraft på. Här blir ljusa färger och mjuka trädetaljer grunden, och inslag av vinrött och svart skapar dynamik och balans.

En tvåa på 50 kvadrat

Visningslägenheten i Lugnet är en smart planerad tvåa som rymmer hemmets olika delar på 50 kvadratmeter. I hallen och sovrummet finns garderober som hjälper till med förvaringen, och det finns gott om plats för fler förvaringsmöbler. Hemmets största rum är det där köket och vardagsrummet möts i en öppen planlösning. Här finns även dörren ut till den rymliga balkongen på nio kvadratmeter. Badrummet är luftigt och utrustat med tvättmaskin och torktumlare.

Stilrent och harmoniskt kök

Kökets utformning och design ger en ljus grund för matlagningen. Köksluckorna är ljusa och släta med stilrena rostfria handtag, och det liggande kaklet är vitt och matt vilket ger ett lugnt intryck. Även de energieffektiva vitvarorna är vita och harmoniserar snyggt med resten av inredningen. Diskmaskinen är integrerad och bakom en lucka för att smälta in maximalt. Kökets LED-belysning bidrar till kökets ljusa och öppna känsla. Den mörka bänkskivan i laminat är lättskött och bryter av det vita, och det mörka fångas upp av matplatsen och lampan ovanför med svarta detaljer. Den vinröda tavlan över bordet blir som pricken över i.

Vardagsrum med öppen planlösning

I det öppna rummet blir den ljusa skandinaviska grunden tydlig. Väggarna är genomgående vita och under fötterna finns en stilren ekparkett. Soffbordet i rotting och sisalmattorna är med och skapar en naturnära känsla, och de vinröda och svarta detaljerna ger rummet karaktär. Den helglasade balkongdörren ger rymd till rummet och är samtidigt ett stort ljusinsläpp vid sidan av rummets fönster.

Stort badrum med tvätthörna

En ljus bas som bryts av med mörka toner är grunden även i lägenhetens badrum. Här är väggarnas liggande kakel vitt och klinkergolvet mörkgrått. Rummet är utrustat med dusch, men här finns plats för ett badkar lika väl. Kommoden under handfatet har dubbla lådor som gör det lättare att organisera badrumsprylarna, och bänken ovanför tvättmaskinen och torktumlaren är både en praktisk arbetsyta och en perfekt plats för trivsamma små stilleben. Här plockars den vinröda kulören in med hjälp av textilerna.

Sovrum med en dubbelgarderob

I sovrummet står naturmaterialen i fokus, och detaljfärgerna svart och vinrött återkommer även här. De beigea tonerna är med och skapar en lugn känsla. Rummet mäter 13 kvadrat och ger gott om plats för mer förvaringsmöbler utöver de två garderoberna. Hörnan bredvid garderoberna blir en praktisk och elegant avlastningshörna med en smart vikvägg. Med en snygg sängbotten i trä och en smalare madrass skapas en praktisk och elegant avlastningsyta för kaffekoppen och en blomma.

Hall

I visningslägenhetens hall står förvaringen i fokus. Tre garderober längst ena väggen ordnar plats åt jackor, yogamattor och picknickfiltar. På den svarta knopplisten hänger en rund galge och ett skohorn i trä – även de praktiska inslagen kan följa lägenhetens stil för en enhetlig känsla. Dörren mittemot garderoberna leder in till badrummet och rakt fram väntar det öppna rummet.

Lägenhetens planlösning

Planlösningen i Lugnets visningslägenhet återkommer i fem lägenheter i grannskapet. Här är de 50 kvadratmeterna utplacerade och planerade för att ge balanserad plats åt vardagens bestyr. Balkongen förstorar hemmet med en egen utomhusmiljö på nio kvadratmeter.

Vill du kolla på fler av våra grannskap i Stockholm kan du gå till Nyproduktion Stockholm.