Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Så förbereder du inför våren

När dagarna blir ljusare och solen tittar fram längtar vi ut. Nu vill vi städa undan vintern och välkomna våren. Men även om värmen inte är här riktigt ännu och det dröjer olika länge i olika delar av landet, finns det mycket som går att förbereda. Här är några tips på vad du kan göra redan nu och planera in att göra – innan det blir dags att börja inreda och odla utomhus.

Förbered säsongens odling

Vi längtar efter att se de första vårtecknen blomma upp i rabatterna och att det ska börja grönska i buskar och träd. Men redan nu är det hög tid att planera för säsongens odling och börja förodla inomhus. Tänk ut vad du vill odla – är det är kryddor, grönsaker eller blomstrande växter? Och kolla upp när du behöver börja med vad. Samtidigt kan du passa på att plantera om inomhusväxter som kan behöva en större kruka och ny näringsrik jord.

Städa och rengör

Sopa eller dammsug undan damm och annat som samlats på golv, väggar och räcken under vinterhalvåret. Rengör balkongen, uteplatsen och utemöbler från smuts och välj ett Svanenmärkt rengöringsmedel som är snällt mot miljön. Det är mycket härligare att sedan ställa i ordning möbler och inredning när städningen redan är gjord.

Förnya på ett hållbart sätt

Visst är det roligt att förnya balkongen eller uteplatsen inför den nya säsongen? Ett hållbart tips är att fynda möbler och krukor på loppis eller second hand. Eller varför inte byta saker med dina grannar?
Att dessutom återanvända det du redan har hemma kan också göra stor skillnad. Kanske passar kuddarna och filtarna från vardagsrummet bättre ihop med utemöblerna i år? Var kreativ och blanda gammalt och nytt för en personlig och mysig stil. När vårsolen sedan börjar värma är du redo för att njuta, koppla av och ägna dig åt det roliga pysslet.

Mer inspiration