Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Äntligen höst – så förbereder du hem och uteplats

Regn, blåst och kyla – men även färgglada löv, krispiga morgnar och mer tid för inomhusmys. Nu är det dags att plocka ihop sommaren, ta in utemöblerna och göra i ordning hemmet för höst och vinter.

Förbered för vintern

Under höst och vinter är det viktigt att förvara utemöblerna på rätt sätt. Det kan vara värt att investera i möbelöverdrag eller, om möjligheterna finns, förvara möblerna inomhus. Mota även bort mörkret med en härlig ljusslinga, det ökar dessutom tryggheten i grannskapet.

Uteplats i Syrenen

Tips!

Behöver du fräscha upp och göra rent din altan, ditt staket eller dina utemöbler? Då vill vi tipsa om bästa grymma receptet på rengöringsmedel som kommer från @ekotipset och som vi hittat på Svanen.se Snällt mot naturen och gör skinande rent!

  • 2 dl ättika
  • ca 5 droppar handdiskmedel (Svanenmärkt så klart)
  • 3-4 dl vatten (beroende på ättikans styrka)
  • En sprayflaska att blanda allt i

Spraya – skrubba – rent!

Höstfixa i trädgården

Ta dig ut för årets sista trädgårdsfix. Genom att trimma buskar och träd förhindrar du skador från höstvindarna. Att rensa löv och trädgårdsavfall från gräsmatta och rabatt förhindrar mögel och ger växterna mer utrymme att växa till våren. För att skapa lite mer färg i trädgården, varför inte plantera lite höstblommor som trivs i kyligare väder?

Mörkt ute – mysigt inne

Hösten är det bästa tillfället för att göra ditt hem extra mysigt. Byt ut sommarens ljusa färger mot varmare toner som terrakotta, brunt och guld. Lägg till mysiga textilier som plädar och kuddar, levande ljus och njut av regnet på fönsterblecket så är du i mål. Glöm bara inte att släcka alla ljus innan du går och lägger dig.

Vänner samlas runt middagsbordet
Äpplen och äppelmust
Vacker höstdukning