Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Kom in i värmen

I våra hem håller du värmen på ett energismart sätt. Men för oss handlar värme om så mycket mer. Som den där alldeles speciella gemenskapen i ett grannskap till exempel. Här har vi samlat några av alla fördelar med att bo i ett miljömärkt och nyproducerat hem från Bonava.

Tryggt att köpa

Vi har byggt bostäder sedan 30-talet och stått stadigt i både upp- och nedgångar på bostadsmarknaden. När du köper ett hem från Bonava kan du alltid känna dig trygg med att vi hjälper dig, om du till exempel inte får din nuvarande bostad såld eller blir arbetslös.

Tryggt att bo

Att känna sina grannar och veta att de finns bara en dörr bort, räcker ofta för att hemmet ska kännas tryggt. Så när vi skapar våra hem, skapar vi också plats för gemenskap – med exempelvis växthus, gym eller ateljé.

Lägre ränta och driftkostnader

Att köpa ett Svanenmärkt hem lönar sig på många sätt. Till exempel ger det dig möjlighet att få ränterabatt med grönt bolån. Och med ett välisolerat och energieffektivt hem blir driftkostnaderna låga.

  • Energisnåla vitvaror och snålspolande kranar - Alla våra vitvaror, kranar och duschmunstycken uppfyller Svanens höga krav på energiklass och effektivitet, och sparar på både vatten och energi.

  • Effektiv uppvärmning - Oavsett bostadsform har alla våra hem system för effektiv värmeåtervinning. I husen installerar vi frånluftsvärmepump och i flerbostadshusen ett så kallat FTX-aggregat. Båda systemen använder värmen som redan finns i hemmet, till att värma ny kall luft. Energibehovet blir lägre och det blir ett bättre inomhusklimat.

  • Grönt bolån - Med ett Svanenmärkt hem kan du ansöka om grönt bolån hos banken och få rabatt på din boränta.

  • Varma hem - Bra isolering och täta fönster ger en jämn och skön inomhustemperatur och håller energiförbrukningen på en låg nivå.

  • Individuell mätning - Även om du bor i ett av våra flerfamiljshus, betalar du bara för vad du själv förbrukar när det kommer till hushållsel och vatten.

  • Underhållsfritt - I ett hem där allt är nytt slipper du kostsamma renoveringar och oväntade utgifter.

  • Solenergi - Flera av våra grannskap får en del av sin energi från solen. Antingen på det egna husets tak eller lägenhetshusets gemensamma. Solceller sänker energikostnaderna, samtidigt som de bidrar till en långsiktigt hållbar och fossilfri energiomställning.
Hus med solceller på taken
Visualisering kök med vitvaror

Dela och få mera

Vore det inte smart om inte alla behövde köpa en egen gräsklippare eller slagborrmaskin? Det tycker vi. Därför har nästan alla våra nya grannskap något som grannarna kan samsas kring och dela på. Det kan vara en cykelpool, elbilspool, gemensam verktygsbod eller gott om plats att odla på.

Gemensamt växthus i Äppellunden
Gemensamma ytor på Tomtebo gård

Läs mer