Active lifestyleamusement2apartment2Architecturearrow-downPage 1Group 3arrow22arrow2arrow2attachbike2blocks2bonavapinbonavapin-in-availablebus2cafecalendar2check2close2collapse2CollapseCommon facilitiesGroup 2CloseGood SVG BlackOK SVG BlackPoor SVG BlackVery good SVG BlackVery poor SVG Blackamusement2Culture EntertainmentShapedocument2document_blankdoublearrowarrow2arrow2arrow22Eat Drinkemail2expand2external_link2Family friendlyfavourite2filter2Getting thereGreen solutionsgrocery_store2grocerystoreShapeHealthcareheart_activeHeart filled SVG Blackheart_inactiveholiday_cottage2Shapehospital2house2mypagespin_distanceicon-unit-v2like2list2Local servicesbonava logotype primarybonava logotype secondarybonava logotype_symbolMaintenance SVG BlackMap-pinminus2minus2mobile2parkNature activitiesnature_trails2Neighbourhood storyclose - kopiaparking2pdf2plot2plus2Group 2external_link2preschool2restaurant2row_house2schools2Schoolssearch2semi_detached2settings2Shoppinglocal_services2Social lifestyleSpecial featuregymtapTools SVG BlackGroup 2tube2user2

Odla i växthus

Förläng odlingssäsongen med ett växthus

Kliar det i de gröna fingrarna redan innan det är dags för odlingssäsong? När du har tillgång till ett växthus kan du sätta igång vårens odlingar tidigt och njuta av skörden långt in på hösten. På så sätt maxar du sommaren – tiden för grönska och odling.

Utöver att växthusodling förlänger säsongen så ger det även större valmöjligheter för vad du kan odla. Med ett växthus kan du helt enkelt odla sådant som vårt klimat eller växtzon normalt inte klarar av. Om ditt växthus är stort kan det även fungera som en härlig lokal att ha fester och mottagningar i, omgiven av grönska och blommande växter.

Fem härliga favoriter att odla i växthuset är tomater, gurka, paprika, chili och kryddor. För att njuta av nyskördade grönsaker och kryddor är det dags att stoppa frön i jorden tidigt på våren. Många grödor ska stå i växthuset hela sommaren, och vissa trivs bra med att flyttas de varmaste månaderna.

I flera av våra bostadsområden bygger vi ett växthus eller orangeri eftersom vi vet hur viktigt det är med grönska och odling även om man valt att bo i lägenhet. Med ett gemensamt växthus kan man både dela upp arbetet och utrymmet i växthuset. Man kan såklart också hjälpas åt att vattna – och att äta upp alla godsaker. Kanske på en gemensam grillkväll?

Är du inte riktigt redo för ett växthus? Läs om att odla ätbart i krukor på balkongen eller i fönstret.

siteassets/design-och-inredning/grona-fingrar/vasthusaronia_580x400.jpg

I grannskapet Aronia i Sätra kommer grannarna kunna odla i växthuset på gården.

siteassets/design-och-inredning/grona-fingrar/various-fresh-vegetables_580x400.jpg

Med ett växthus kan du odla tomater och annat gott.