Active lifestyleamusement2apartment2Architecturearrow-downPage 1Group 3arrow22arrow2arrow2attachbike2blocks2bus2cafecalendar2check2close2collapse2CollapseCommon facilitiesGroup 2CloseGood SVG BlackOK SVG BlackPoor SVG BlackVery good SVG BlackVery poor SVG Blackamusement2Culture EntertainmentShapedocument2document_blankdoublearrowarrow2arrow2arrow22Eat Drinkemail2expand2external_link2Family friendlyfavourite2filter2Getting thereGreen solutionsgrocery_store2grocerystoreShapeHealthcareheart_activeHeart filled SVG Blackheart_inactiveholiday_cottage2Shapehospital2house2mypagespin_distanceicon-unit-v2like2list2Local servicesbonava logotype primarybonava logotype secondarybonava logotype_symbolMaintenance SVG BlackMap-pinminus2minus2mobile2parkNature activitiesnature_trails2Neighbourhood storyclose - kopiaparking2pdf2plot2plus2Group 2external_link2preschool2restaurant2row_house2schools2Schoolssearch2semi_detached2settings2Shoppinglocal_services2Social lifestyleSpecial featuregymtapTools SVG BlackGroup 2tube2user2

Organisera garderoben

Sju tips för bättre förvaring i garderoben

Frigör tid genom att lägga några timmar på att organisera kläderna i din garderob.

En organiserad och överskådlig garderob gör det enklare, snabbare och trevligare att klä sig. Här hittar du sju enkla tips på hur du kan gå tillväga för att få bättre ordning i din garderob.

1. Rensa

Gå igenom alla dina kläder och var ärlig och hård mot dig själv. Om du inte har använt ett plagg under det senaste året så är det dags att säga hejdå. Skänk eller sälj det du har rensat ut så får någon annan glädje av det istället.

2. Sätt upp delmål

Om det känns övermäktigt att gå igenom alla kläder och garderober kan det vara smart att dela upp det i mindre portioner och göra det bit för bit. Gå igenom en låda, hylla eller viss typ av kläder i taget tills du arbetat dig igenom allt.

3. Anordna klädbytardagar

Uppmuntra dina vänner att rensa ut sina garderober samtidigt och anordna sedan en klädbytarkväll där ni byter kläder mellan varandra istället för att köpa nytt.

4. Organisera efter säsong

För att minimera antalet kläder du har framme är det smart att organisera dina kläder utifrån säsong. När det är dags att ta fram sommarkläderna plockar du samtidigt bort vinterkläderna och tvärtom. Förvara kläderna du inte använder i vakuumförpackningar eller resväskor som inte används i förrådet.

5. Häng upp kläderna

Försök att hänga så mycket som möjligt av dina kläder på galgar. Det spar mycket plats och ger bättre överblick än om de är ihopvikta. Dessutom slipper du skrynkliga kläder.

6. Använd dolda förvaringsytor

Om du har ont om plats hemma kan du se till att nyttja dolda förvaringsytor i ditt hem. Till exempel baksidan av garderobsdörren där man enkelt kan hänga upp specialanpassade korgar för förvaring.

7. Skapa nya rutiner

Börja med nya rutiner som underlättar för framtiden. Ett tips är att hänga alla galgar åt fel håll i garderoben. När du använt ett plagg och hänger tillbaka det så vänder du galgen åt rätt håll. På så sätt ser du enkelt vilka kläder som aldrig används och kan skänka bort eller sälja dessa.