Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Arkitektens Tankar om Lilla Sköndal

Arkitekten Jan-Christer Ahlbäck bor i ett brunt hus intill bokskogen i lilla Sölvesborg i Blekinge. Tillsammans med sin fru Kerstin driver han arkitektfirman Villa Arkitektur som är specialiserad på att rita radhus, villor och bostadsområden.

– Vi tycker att vackra och funktionella hem i attraktiva områden och kvarter borde vara tillgängliga för alla. Det betyder att vår arkitektur måste vara tidlös, stilren och funktionell. Den ska vara som en reflektion av hur människor lever sina liv och få folk att känna sig hemma, säger Jan-Christer Ahlbäck.

Bonava som är inspirerat av folkhemmets tankar, vill skapa hem och levande platser där människor lever sina liv. Tant Grön i Lilla Sköndal är ett fint exempel på hur liv integreras med inbjudande mötesplatser för alla som flyttar in.

– Kedjehusen ligger fint grupperade kring  en innergård med lekplats som gör att du får en skyddad plats för barnen i området, och en social kontaktyta med grannarna. De större husen ligger i anslutning till naturmarker. Vill du ha mer social kontakt väljer du kedjehusen, vill du ha mer avskildhet väljer du ett fristående hus, säger Jan-Christer.

Uteplatserna är viktiga och vi har eftersträvat en naturlig koppling mellan inne och ute.

– Det ska vara lätt att komma ut från köket till uteplatsen med kaffebrickor eller maten  till grillaftnar. Omsorg har också lagts ner på att få mycket sol på uteplatserna som i huvudsak lagts i söder- eller västerläge, säger Jan-Christer.

Hitta ditt drömboende i Lilla Sköndal