Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Aronia

I Sätra, mitt emellan tunnelbanestationen och Mälarens strand hittar vi Aronia. Ett grannskap där det är lätt att umgås med både grannar och vänner – på väl tilltagna balkonger, uteplatser, i det gemensamma växthuset eller på gårdens egen lekplats.

Att Sätra ligger intill en sandstrand, båthamn och naturreservat kanske inte alla känner till. Den annars så urbana stadsdelen bara 20 minuter med tunnelbanan till city, överraskar nog många. Det nya grannskapet gränsar till skogsbrynet och det mysiga villaområdet. Och består av bostadsrätter i varierande storlek, från ytsmarta ettor till rymliga fyror.

Gemensamt växthus fullt med grönska
Samtliga lägenheter har stora balkonger

En grön oas

Med växlighet och grönska har man här velat skapa en gård som påminner om en villaträdgård. Häckar, rabatter och buskar är planterade så att det skapas mysiga gårdsrum. Och gräsytor och grusgångar ger plats åt ett parti boule eller spontan lek. Det omtyckta växthuset är inrett tillsammans med de boende och här odlar man både tomater och äter middagar. Utanför växthuset finns även en gemensam grill att samlas runt både sommartid och vintertid.

Naturen nära stan

Bara några minuter bort, via en naturstig genom Sätraskogens naturreservat, glittrar Mälaren med sina badplatser och båtklubbar. Några minuter åt andra hållet hittar du Sätra station där du snabbt kan ta tunnelbanan in till stan eller nå områdets utbud av skolor, affärer, kommunikationer och närservice.

Aronia ligger nära grönområden
Närhet till bad och friluftsliv

Hållbara hem

Alla 64 lägenheter i Aronia är Svanenmärkta med hållbara lösningar som också ger låga driftkostnader för de boende. Bra isolering, energisnåla vitvaror och effektiv värmeåtervinning är bara några exempel. Laddstation för elbilen och generösa cykelförråd förenklar också en grön vardag. 

Välkomnande entré
Cykelparkering