Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Mälargränd

Småstadsidyllen i Mälargränd bjuder på smala gränder, portaler med klätterväxter och sköna grönytor för lek och umgänge. Grannskapet är verkligen perfekt för alla barnfamiljer som flyttat in och fyller gården med liv.

Färgsprakande grannskap med olika hus

Tillsammans är de 44 Svanenmärkta hemmen en härlig färgklick i området, samtidigt de smälter in som en naturlig del i landskapet. I Mälargränd är det variation mellan husen även om de bildar sammanhållna kvarter. Här varvas radhus, parhus och kedjehus. Alla i två plan, några har egen carport på tomten och andra hus ligger fritt. Inne i husen är det fokus på det funktionella med öppna och ljusa rum som har ett naturligt samband, som gör det enkelt att skapa personliga och trivsamma hem. 

Charmig småstadskänsla

Visst infinner sig småstadskänslan när du promenerar runt i området och hör barnen leka. Navet för grannarna är det stora, trygga torget som husen blickar ut mot. Här är det enkelt att ses medan barnen leker med varandra på lekplatsen eller i naturparken. Även om Mälaren inte syns från kvarteret, så sätter den sin prägel på naturen och grannskapet. Det gör även vackra Edsby slott som ligger granne, på sommaren inbäddat i lummig grönska med vacker utsikt mot Edssjön 

Hållbarhet i fokus

Svanenmärkningen är också något som prioriterats i Mälargränd. Här liksom i Bonavas övriga grannskap betyder det att miljö och hållbarhet är i fokus redan från att området planeras tills att det är färdigt och alla har flyttat in. Klimatsmarta hus, är tryggt att äga och dessutom bra för vår miljö.  

Variation, grönska och gemenskap

Variation, grönska och gemenskap är som sagt några av ledorden som var med från start i Mälargränd. Nu när husen är på plats och grannsämjan växer, både syns och känns det när du är här. Det var också centralt när arkitekten Jan-Christer Ahlbäck ritade husen i Mälargränd. Med enkla penseldrag har han lyckats ge grannskapet dynamik, bara genom att till exempel ge husen som ligger sida vid sida på samma gata olika panelutformningar i skiftande mjuka färgsättningar. Det tillsammans med naturen och närheten till Stockholm, Arlanda och världen har säkert varit avgörande för att Mälargränd blivit ett så populärt ställe att bo på för många stora som små.  

Intresserad av ett hem i Stockholm?
Här hittar du alla våra bostäder

   

Mer inspiration