Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Tollare i Nacka

I Tollare ramas vardagen in av naturen, marinan och klipporna. Det nya området är omtyckt av såväl barnfamiljer som seniorer och singlar – och det är inte så konstigt. Här får du närhet till både stan och skärgård.

En etablerad stadsdel

Tollare ligger i Nacka, alldeles intill Skurusundet och skärgården. Bostadsområdet som det ser ut nu är nytt, men har en lång historia. Redan 1403 dyker till exempel Tollare gård upp i historieböckerna. Sedan dess har mycket hänt. Gården har gått från att vara borgmästargård och barnhem till det som nu är Tollare folkhögskola. 1922 startades pappersbruket Tollare industri, där papper till bland annat Stockholms dags- och kvällstidningar tillverkades.

Detaljplanen för det nya bostadsområdet godkändes 2007 och några år senare påbörjades byggandet. Nu har flera grannskap vuxit fram, med både fristående villor, radhus och flerbostadshus. Dessutom finns nu förskolor, lekplatser, restauranger, café, småbåtshamn, strandpromenad och mycket mer. Bara minuter från de nya grannskapen.

Naturen som granne


Som boende i Tollare är det enkelt att få semesterkänsla i vardagen. Förutom närheten till strandpromenad med glasskiosker och restaurang finns det även närliggande utflyktsmål. Som till exempel områdets ”egna” ö Mårtens holme, som du når via gångbron. Ön är en del av Tollare naturreservat, som i sin tur består av fem separata delar om sammanlagt 80 hektar.

En oslagbar utsikt

Sedan området började växa fram har vi överlämnat mängder av nycklar till de människor som glatt flyttat in i sina nya hem. De sista två grannskapen att bli klara var Tollare Marina och Tollare Terrass. Tollare Marina ligger, precis som namnet avslöjar, precis på kajen. De flesta hemmen har balkong eller uteplats, vissa med direkt utsikt över vattnet. Och både restaurang Bruket och populära Kennys Gelato ligger precis utanför dörren.

Även grannarna i Tollare Terrass kan njuta av skärgårdslugnet. Tack vare läget på berget får de en skön utsikt mot sundet, oavsett våning. Oavsett grannskap kan alla Bonava-boende i Tollare njuta av frisk skärgårdsluft, samtidigt som de behåller närheten till centrala Stockholm. Det är verkligen en plats som ger det bästa av två världar. Förutom naturen, vattnet och staden finns det stark gemenskap i grannskapet. Kanske eftersom varje grannskap även erbjuder något extra? I Tollare Marina finns till exempel både bastu och relaxavdelning. Runt om i området finns även lekplats, fotbollsplan med konstgräs, utegym och stora ytor som passar för allt från brännboll och mammaträning till yoga, pulkaåkning eller picknick.

Mer inspiration