Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Vår historia

Bonava, med rötterna i NCC, har en lång historia av att skapa bostäder och bostadsområden. Vi byggde våra första hem på 1930-talet, förmodligen ännu tidigare.

Under årens lopp har vi blivit en erfaren bostadsutvecklare både genom våra egna projekt och genom förvärv.

Ett av våra största steg mot att bygga fler bostäder togs när Siab, som hade en hel del erfarenhet av bostadsutveckling, blev en del av NCC. Men den största milstolpen var våren 2016 då NCC Housing blev ett eget bolag och varumärke. Idag är Bonava här för att skapa väldesignade bostäder och bostadsområden.

1930-talet

Svenska väg AB, Diös Byggnads AB, Bygg-Oleba och Byggnadsaktiebolaget Olle Engkvist, som alla senare förvärvades, bygger sina första hus.

1960-talet

Siab börjar mer och mer tänka i stor skala. 1963 köper vi en dator som gör det möjligt för oss att arbeta systematiskt med moduler och nya tekniker. Förfabricerade enheter blir en del av produktionen.

1979-90

Siab förvärvar Diös Byggnads AB, Bygg-Oleba och Byggnadsaktiebolaget Olle Engkvist. I mitten av 90-talet etablerar man sig i Tyskland. 1997 blir Siab en del av NCC.

1990-00

Bostadsdelen växer i Norden med förvärv i både Finland och Danmark. I Tyskland utökar man med ytterligare 13 regioner.

2009

NCC Housing blir ett eget affärsområde inom NCC med verksamhet i åtta länder; Sverige, Finland, Danmark, Norge, Tyskland, Estland, Lettland och St. Petersburg i Ryssland.

2016

Bonava, med lång erfarenhet av att bygga bostäder, lämnar NCC för att bilda ett eget företag och fokusera på att bygga hem och levande platser där människor ska bo och vistas.