Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Gemenskap i Älta scoutkår

Ett rött gammalt trähus med vita knutar omgiven av lummig grönska. Det är här Älta scoutkår huserar, alltid redo för äventyr och gemenskap.

Ända sedan slutet av femtiotalet har Älta scoutkår erbjudit Ältabarnen en rolig fritid full av spännande upptåg och aktiviteter.

– Vi åker på läger och lagar mat tillsammans. Vi paddlar i Ältasjön och Ältaån, där det bor massor av bävrar. Ofta samlas vi vid Erstaviksbommen för att ge oss ut i naturen i de stora skogarna runt Erstavik, säger Karin Innings, vice kårordförande.

Intresset för scouterna har fått ett rejält uppsving de senaste åren. Idag har Älta scoutkår 150 medlemmar. Kåren har verksamhet för barn i åldrarna 6–18 år. Många föräldrar är med som ledare. De yngsta träffas på lördagar tillsammans med sina familjer, och får prova på vad scouting innebär. Det kan vara alltifrån att bygga en hinderbana eller sjunga tillsammans till att laga mat över öppen eld. I scouterna får man träna på att ta ansvar för sig själv och andra, jobba tillsammans i små grupper och turas om att leda arbetet i gruppen. I scouterna är alla viktiga och alla lika mycket värda.

Ju äldre man blir desto mer ansvar och desto mer äventyr. Just nu har Älta scoutkår åtta 16-åringar som förbereder sig inför bestigningen av Sveriges högsta berg: Kebnekajse.

– Det kommer att bli en minnesvärd och rolig utmaning. Och det är precis vad scouterna handlar om. Att växa, ha kul och svetsas samman i de gemensamma äventyr man är ute på, säger Karin Innings.

Hitta ditt drömboende i Ältadalen