Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Projektchefen om Ekkällan Arena

Ekkällan Arena växte ur en tanke att skapa något unikt, ett skräddarsytt boende för personer som gillar att ha en aktiv livsstil.

Här lever du med naturen runt knuten. Bara några minuter från ditt hem sträcker Tinnerbäckens vackra gång- och cykelstråk ut sig. Husen i Ekkällan Arena är samlade kring den skyddade trädgården som bjuder på både aktivitet och avkoppling.

– Social hållbarhet är ett begrepp som har varit centralt när vi har utvecklat området. Vi ville skapa en plats som underlättar för umgänge, gemenskap och möten mellan människor. Men inte påtvingad, utan självvald, säger Anders Rosell, områdesansvarig för Ekkällan.

Den stora gemensamma takterrassen bjuder på både syd- och västläge. Här kan man träffas över en kaffe, drink eller gemensam middag.

– Gården fungerar som ett uterum. Här finns gröna ytor för umgänge där du kan dra dig tillbaka i avskildhet med en god bok, säger Anders Rosell.

Gården har flera platser där du kan träna. På trädäcket rullar du ut din yogamatta eller slappar i solen. Och på ett av cykelförrådens tak kan du ägna dig åt lättare träning och stretching. Dessutom finns en cykelverkstad där du kan fixa med din cykel. Det här är en plats för ett aktivt liv.