Active lifestyleamusement2apartment2Architecturearrow-downPage 1Group 3arrow22arrow2arrow2attachbike2blocks2bonavapinbonavapin-in-availablebus2cafecalendar2check2close2collapse2CollapseCommon facilitiesGroup 2CloseGood SVG BlackOK SVG BlackPoor SVG BlackVery good SVG BlackVery poor SVG Blackamusement2Culture EntertainmentShapedocument2document_blankdoublearrowarrow2arrow2arrow22Eat Drinkemail2expand2external_link2Family friendlyfavourite2filter2Getting thereGreen solutionsgrocery_store2grocerystoreShapeHealthcareheart_activeHeart filled SVG Blackheart_inactiveholiday_cottage2Shapehospital2house2mypagespin_distanceicon-unit-v2like2list2Local servicesbonava logotype primarybonava logotype secondarybonava logotype_symbolMaintenance SVG BlackMap-pinminus2minus2mobile2parkNature activitiesnature_trails2Neighbourhood storyclose - kopiaparking2pdf2plot2plus2Group 2external_link2preschool2restaurant2row_house2schools2Schoolssearch2semi_detached2settings2Shoppinglocal_services2Social lifestyleSpecial featuregymtapTools SVG BlackGroup 2tube2user2

Grafittikonst i St 167

"Människor älskar färg"

”Vilken dröm, jag är den första graffaren som får göra min grej i entréerna i alla fem hus”. Så beskriver grafittikonstnären Rasmus Steyner Randén sitt uppdrag för St 167.

– Jag vet oftast inte vad jag ska göra för motiv när jag sätter igång. Det växer fram i stunden. Jag tänker att det löser sig, och det gör det. Alltid, säger Rasmus.

Fria händer. Så löd uppdraget. Motivet som dök upp i hans huvud för St 167 kändes helt rätt från början. Han ville slå ihop allt som kännetecknar Bromma: flygtornen, tvärbanan, klippbaden och Stora mossens tunnelbana.

Jag vill att det ska kännas urbant men också varmt, välkomnande och familjärt.

– Jag har tänkt väldigt mycket på de som ska bo här. Jag vill att det ska kännas urbant men också varmt, välkomnande och familjärt. Staden São Paulo är en inspirationskälla för hans tankar kring konst i offentliga miljöer. Det är en stad där man vågar låta färgen flöda. Det skänker både dynamik och liv till staden.

– I Stockholm är det ganska tråkigt. Det  finns inte så mycket konst i och på flerbostadshusen. Därför blir handmålade konstverk i entréerna på ett bostadshus i Bromma ett steg i rätt riktning. Färg påverkar människor. Och människor älskar färg.

Och på tal om färg. Det kommer att gå åt en hel del. Men det är lugnt. Massor av färg är redan beställd från Tyskland. Klara, färdiga, spraya.

Hitta ditt drömboende i Stora Mossen

Här kan du hitta just din nyproduktion i Stockholm

siteassets/broschyrmaterial/st-167/rasmus-580x400.jpg

Rasmus Steyner Randén

siteassets/broschyrmaterial/st-167/rasmus-spray-580x400.jpg

Grafittikonst på gång