Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Grafittikonst i St 167

”Vilken dröm, jag är den första graffaren som får göra min grej i entréerna i alla fem hus”. Så beskriver grafittikonstnären Rasmus Steyner Randén sitt uppdrag för St 167.

– Jag vet oftast inte vad jag ska göra för motiv när jag sätter igång. Det växer fram i stunden. Jag tänker att det löser sig, och det gör det. Alltid, säger Rasmus.

Fria händer. Så löd uppdraget. Motivet som dök upp i hans huvud för St 167 kändes helt rätt från början. Han ville slå ihop allt som kännetecknar Bromma: flygtornen, tvärbanan, klippbaden och Stora mossens tunnelbana.

Jag vill att det ska kännas urbant men också varmt, välkomnande och familjärt.

– Jag har tänkt väldigt mycket på de som ska bo här. Jag vill att det ska kännas urbant men också varmt, välkomnande och familjärt. Staden São Paulo är en inspirationskälla för hans tankar kring konst i offentliga miljöer. Det är en stad där man vågar låta färgen flöda. Det skänker både dynamik och liv till staden.

– I Stockholm är det ganska tråkigt. Det  finns inte så mycket konst i och på flerbostadshusen. Därför blir handmålade konstverk i entréerna på ett bostadshus i Bromma ett steg i rätt riktning. Färg påverkar människor. Och människor älskar färg.

Och på tal om färg. Det kommer att gå åt en hel del. Men det är lugnt. Massor av färg är redan beställd från Tyskland. Klara, färdiga, spraya.

Här kan du hitta just din nyproduktion i Stockholm