Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Arkitekten om Kungsträdgårdarna

Med en majestätisk takträdgård på 160 kvm är häng i eftermiddagssolen och grillkvällar med goda vänner en naturlig del av livet i Kungsträdgårdarna.

– Takträdgården bjuder på en stor trallbelagd yta där solstolar och sittgrupper passar perfekt. Här finns plats för växtlighet i många former såväl ute på terrassen som inne i växthuset i anslutning till terrassen. Växthuset fungerar som ett uterum där du kan uppleva årstidens skiftningar för öppen ridå och förlänga säsongerna, säger Anna-Lena Elfving, arkitekt på White arkitekter.

Lägenheterna i Kungsträdgårdarna är väl genomtänkta. Här finns en lugn och privat del med sovrum och en mer öppen och social del. I den sociala delen möts kök och vardagsrum i en halvöppen planlösning med utrymme för mat och gemenskap.

Anna-Lena och hennes kollegor har arbetat mycket med ljusinfall för att balansera ljusinsläppet och se till att alla lägenheter får bästa förutsättningar för dagsljus.

– Husen har en stor variation av lägenhetstyper vilket skapar ett dynamiskt uttryck där trapphusen skiljer sig från varandra. Trapphusen och entréerna är omsorgsfullt utformade med unikt mosaikmöster för varje trapphus, vilket ger en välkomnande och inbjudande känsla, säger Anna-Lena som känner sig stolt över att ha varit med och  ritat ett hus där livskvalitet kan flytta in på  alla våningar.

Här kan du hitta all vår nyproduktion i Uppsala