Active lifestyleamusement2apartment2Architecturearrow-downPage 1Group 3arrow22arrow2arrow2attachbike2blocks2bonavapinbonavapin-in-availablebus2cafecalendar2check2close2collapse2CollapseCommon facilitiesGroup 2CloseGood SVG BlackOK SVG BlackPoor SVG BlackVery good SVG BlackVery poor SVG Blackamusement2Culture EntertainmentShapedocument2document_blankdoublearrowarrow2arrow2arrow22Eat Drinkemail2expand2external_link2Family friendlyfavourite2filter2Getting thereGreen solutionsgrocery_store2grocerystoreShapeHealthcareheart_activeHeart filled SVG Blackheart_inactiveholiday_cottage2Shapehospital2house2mypagespin_distanceicon-unit-v2like2list2Local servicesbonava logotype primarybonava logotype secondarybonava logotype_symbolMaintenance SVG BlackMap-pinminus2minus2mobile2parkNature activitiesnature_trails2Neighbourhood storyclose - kopiaparking2pdf2plot2plus2Group 2external_link2preschool2restaurant2row_house2schools2Schoolssearch2semi_detached2settings2Shoppinglocal_services2Social lifestyleSpecial featuregymtapTools SVG BlackGroup 2tube2user2

Arkitekten om Kungsträdgårdarna

Under bar himmel i Kungsträdgårdarna

Med en majestätisk takträdgård på 160 kvm är häng i eftermiddagssolen och grillkvällar med goda vänner en naturlig del av livet i Kungsträdgårdarna.

– Takträdgården bjuder på en stor trallbelagd yta där solstolar och sittgrupper passar perfekt. Här finns plats för växtlighet i många former såväl ute på terrassen som inne i växthuset i anslutning till terrassen. Växthuset fungerar som ett uterum där du kan uppleva årstidens skiftningar för öppen ridå och förlänga säsongerna, säger Anna-Lena Elfving, arkitekt på White arkitekter.

Lägenheterna i Kungsträdgårdarna är väl genomtänkta. Här finns en lugn och privat del med sovrum och en mer öppen och social del. I den sociala delen möts kök och vardagsrum i en halvöppen planlösning med utrymme för mat och gemenskap.

Anna-Lena och hennes kollegor har arbetat mycket med ljusinfall för att balansera ljusinsläppet och se till att alla lägenheter får bästa förutsättningar för dagsljus.

– Husen har en stor variation av lägenhetstyper vilket skapar ett dynamiskt uttryck där trapphusen skiljer sig från varandra. Trapphusen och entréerna är omsorgsfullt utformade med unikt mosaikmöster för varje trapphus, vilket ger en välkomnande och inbjudande känsla, säger Anna-Lena som känner sig stolt över att ha varit med och  ritat ett hus där livskvalitet kan flytta in på  alla våningar.

Hitta ditt drömboende i Kungsträdgårdarna

Här kan du hitta just din bostadsrätt i Uppsala

siteassets/broschyrmaterial/kungstradgardarna/anna-lena-elfving-580x400.jpg

Anna-Lena Elfving