Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Projektchefen om Gretas glänta

Omgiven av grönska och skog är Gretas glänta en oas för den som uppskattar friluftsliv, sköna naturupplevelser och liv och rörelse på gator och torg.

– Vår ledstjärna för projektet har varit att skapa en dynamisk plats som bjuder på stor variation. Som inspiration har vi haft gamla Sigtuna. Varje trapphus får sitt eget uttryck med olika fasadmaterial som trä, tegel och plåt. Tanken på variation är genomgående för hela stadsdelen Sigtuna stadsängar, där omväxling sker både mellan och i kvarteren, säger Anders Stenman,  projektchef för Gretas glänta.

I Gretas glänta samsas lugn och ro sida vid sida med puls och aktivitet. Här bor du granne med ett friluftsområde vars skid- och motionsspår leder dig ända fram till kvarteret. Här finns affärslokaler i markplan som vetter mot torget och skapar naturliga mötesplatser. Ett perfekt läge för butiker, caféer och restauranger.

– Visionen för projektet har varit att skapa  ett kvarter med fokus på hållbarhet och variation – en levande plats där gatorna befolkas av människor.

Tilltalande arkitektur tillsammans med mysiga mötesplatser och ett Svanenmärkt hus som drar väldigt lite energi är signum för Gretas glänta.