Active lifestyleamusement2apartment2Architecturearrow-downPage 1Group 3arrow22arrow2arrow2attachbike2blocks2bonavapinbonavapin-in-availablebus2cafecalendar2check2close2collapse2CollapseCommon facilitiesGroup 2CloseGood SVG BlackOK SVG BlackPoor SVG BlackVery good SVG BlackVery poor SVG Blackamusement2Culture EntertainmentShapedocument2document_blankdoublearrowarrow2arrow2arrow22Eat Drinkemail2expand2external_link2Family friendlyfavourite2filter2Getting thereGreen solutionsgrocery_store2grocerystoreShapeHealthcareheart_activeHeart filled SVG Blackheart_inactiveholiday_cottage2Shapehospital2house2mypagespin_distanceicon-unit-v2like2list2Local servicesbonava logotype primarybonava logotype secondarybonava logotype_symbolMaintenance SVG BlackMap-pinminus2minus2mobile2parkNature activitiesnature_trails2Neighbourhood storyclose - kopiaparking2pdf2plot2plus2Group 2external_link2preschool2restaurant2row_house2schools2Schoolssearch2semi_detached2settings2Shoppinglocal_services2Social lifestyleSpecial featuregymtapTools SVG BlackGroup 2tube2user2

Projektchefen om Gretas glänta

En variationsrik oas

Omgiven av grönska och skog är Gretas glänta en oas för den som uppskattar friluftsliv, sköna naturupplevelser och liv och rörelse på gator och torg.

– Vår ledstjärna för projektet har varit att skapa en dynamisk plats som bjuder på stor variation. Som inspiration har vi haft gamla Sigtuna. Varje trapphus får sitt eget uttryck med olika fasadmaterial som trä, tegel och plåt. Tanken på variation är genomgående för hela stadsdelen Sigtuna stadsängar, där omväxling sker både mellan och i kvarteren, säger Anders Stenman,  projektchef för Gretas glänta.

I Gretas glänta samsas lugn och ro sida vid sida med puls och aktivitet. Här bor du granne med ett friluftsområde vars skid- och motionsspår leder dig ända fram till kvarteret. Här finns affärslokaler i markplan som vetter mot torget och skapar naturliga mötesplatser. Ett perfekt läge för butiker, caféer och restauranger.

– Visionen för projektet har varit att skapa  ett kvarter med fokus på hållbarhet och variation – en levande plats där gatorna befolkas av människor.

Tilltalande arkitektur tillsammans med mysiga mötesplatser och ett Svanenmärkt hus som drar väldigt lite energi är signum för Gretas glänta.

Hitta ditt drömboende i Gretas glänta

siteassets/broschyrmaterial/gretas-glanta/gretas_glanta_760x380.jpg

Liv och rörelse på torget

siteassets/broschyrmaterial/gretas-glanta/anders-stenman_380x380.jpg

Projektchef Anders Stenman