Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Kungsängen

Kungsängen

Området

  • Skolor och förskolor

    I de omkringliggande stadsdelarna hittar du redan nu ett bra utbud av skolor, och flera förskolor är planerade i det absoluta närområdet. De grundskolor som ligger närmast Kungsträdgårdarna är bland andra Vaksalaskolan (förskoleklass till åk 9), Uppsala Enskilda Skola (förskoleklass till åk 5) och Jensen grundskola (förskoleklass till åk 9). Närmaste förskola är Årikets förskola.

  • Natur och fritid

    Beläget ett kvarter från Fyrisån finns här fina promenadstråk längs vattnet och med den nya gång- och cykelbron Hamnspången är du snabbt över till andra sidan där Stadsparken, Akademiska sjukhuset och Studenternas IP ligger. Direkt granne med Kungsträdgårdarna ligger också Anna Petrus park som med sina 5 000 kvm har plats för både parkour, skateplaza och olika lek- och sittytor.

  • Hitta hit

    Kommunen har satsat ordentligt på upprustningen av området kring Fyrisån. Här har nya gång- och cykelvägar anlagts liksom båtplatser för att knyta samman hela stadskärnan. Kungsträdgårdarna ligger på bra pendlarläge där du endast har en kilometer till nya resecentrum med buss- och tågstation. Från Kungsträdgårdarna har du även nära till påfarten för E4:an. Möjligheten att pendla till exempelvis Stockholm är därför god. Stadsbussarna trafikerar också Sågargatan och Kungsgatan.

Tidigare bostadsområden i Kungsängen

Karl XI i Kungsträdgårdarna

I Kungsträdgårdarna i Uppsala har vi skapat 62 charmiga och välkomnande lägenheter med generös balkong eller uteplats i bästa solläge och en gemensam innergård för grillkvällar.

Hitta liknande grannskap