Active lifestyleamusement2apartment2Architecturearrow-downPage 1Group 3arrow22arrow2arrow2attachbike2blocks2blocks2bonavapinbonavapin-in-availablebus2cafecalendar2check2close2collapse2CollapseCommon facilitiesGroup 2CloseGood SVG BlackOK SVG BlackPoor SVG BlackVery good SVG BlackVery poor SVG Blackamusement2Culture EntertainmentShapedocument2document_blankdoublearrowarrow2arrow2arrow22Eat Drinkemail2expand2external_link2Family friendlyfavourite2filter2Getting thereGreen solutionsgrocery_store2grocerystoreShapeHealthcareheart_activeHeart filled SVG Blackheart_inactiveholiday_cottage2Shapehospital2house2mypagespin_distanceicon-unit-v2like2list2Local servicesbonava logotype primarybonava logotype secondarybonava logotype_symbolMaintenance SVG BlackMap-pinminus2minus2mobile2parkNature activitiesnature_trails2Neighbourhood storyclose - kopiaparking2pdf2plot2plus2Group 2external_link2preschool2restaurant2row_house2schools2Schoolssearch2semi_detached2settings2Shoppinglocal_services2Social lifestyleSpecial featuregymtapTools SVG BlackGroup 2tube2user2

Kungsängen

Kungsängen

Blomstrande ny stadsdel vid Fyrisån

Kungsängen påbörjade sin förvandling för knappt tio år sedan. Idag är den forna industristaden ett attraktivt nytt bostadsområde en kilometer från Uppsalas stadskärna.

I Kungsängen finns det mesta – handel och service, gröna små fickparker och närheten till Fyrisån. I takt med att det gamla industriområdet bebyggs och nya grannar flyttar in börjar den nya stadsdelen att forma sitt eget folkliv. Men det är inte långt till city. En rask promenad längs det upprustade gångstråket och du är mitt i stan med allt du kan önska i form av kultur- och nöjesutbud.

Kungsängens centrala läge gör det perfekt att pendla ifrån vare sig du är bilburen eller väljer att åka kommunalt. Med tio minuter till resecentrum är du sedan i Stockholm på knappt fyrtio minuter med tåg.

Fakta om närområdet

10 min
till Resecentrum
10 min
med cykel till Universitetet
3 min
promenad till Fyrisån
1 min
till närmsta park

Området

Intressepunkter

Intressepunkter

Tidigare bostadsområden i Kungsängen

siteassets/geo-cities/area-pages/karlxi_1180x500.jpg

Karl XI i Kungsträdgårdarna

I Kungsträdgårdarna i Uppsala har vi skapat 62 charmiga och välkomnande lägenheter med generös balkong eller uteplats i bästa solläge och en gemensam innergård för grillkvällar.

Hitta liknande grannskap