Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Kungsängen

Plats

Kungsängen

Blomstrande ny stadsdel vid Fyrisån

Beskrivning

Blomstrande ny stadsdel vid Fyrisån

Kungsängen påbörjade sin förvandling för knappt tio år sedan. Idag är den forna industristaden ett attraktivt nytt bostadsområde en kilometer från Uppsalas stadskärna.

I Kungsängen finns det mesta – handel och service, gröna små fickparker och närheten till Fyrisån. I takt med att det gamla industriområdet bebyggs och nya grannar flyttar in börjar den nya stadsdelen att forma sitt eget folkliv. Men det är inte långt till city. En rask promenad längs det upprustade gångstråket och du är mitt i stan med allt du kan önska i form av kultur- och nöjesutbud.

Kungsängens centrala läge gör det perfekt att pendla ifrån vare sig du är bilburen eller väljer att åka kommunalt. Med tio minuter till resecentrum är du sedan i Stockholm på knappt fyrtio minuter med tåg.

Området
  • Skolor och förskolor

    I de omkringliggande stadsdelarna hittar du redan nu ett bra utbud av skolor, och flera förskolor är planerade i det absoluta närområdet. De grundskolor som ligger närmast Kungsträdgårdarna är bland andra Vaksalaskolan (förskoleklass till åk 9), Uppsala Enskilda Skola (förskoleklass till åk 5) och Jensen grundskola (förskoleklass till åk 9). Närmaste förskola är Årikets förskola.

  • Natur och fritid

    Beläget ett kvarter från Fyrisån finns här fina promenadstråk längs vattnet och med den nya gång- och cykelbron Hamnspången är du snabbt över till andra sidan där Stadsparken, Akademiska sjukhuset och Studenternas IP ligger. Direkt granne med Kungsträdgårdarna ligger också Anna Petrus park som med sina 5 000 kvm har plats för både parkour, skateplaza och olika lek- och sittytor.

  • Hitta hit

    Kommunen har satsat ordentligt på upprustningen av området kring Fyrisån. Här har nya gång- och cykelvägar anlagts liksom båtplatser för att knyta samman hela stadskärnan. Kungsträdgårdarna ligger på bra pendlarläge där du endast har en kilometer till nya resecentrum med buss- och tågstation. Från Kungsträdgårdarna har du även nära till påfarten för E4:an. Möjligheten att pendla till exempelvis Stockholm är därför god. Stadsbussarna trafikerar också Sågargatan och Kungsgatan.

Fakta om närområdet
10 min
till Resecentrum
10 min
med cykel till Universitetet
3 min
promenad till Fyrisån
1 min
till närmsta park

Tidigare bostadsområden i Kungsängen