Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Kapellgärdet

Området

 • Natur och fritid

  Från Kapellgärdet cyklar du till Fyrishov på fem minuter. Här, på Sveriges mest besökta arena, finns hallar för allt från badminton och bowling till innebandy och basket. Strax intill ligger simhallen med 50-metersbassäng, äventyrsbad, gym och utomhusbad. Det är också nära till Röbo friluftsområde med spår och leder för både vandring, jogging, cykel och skidåkning. Här finns även ett utomhusgym och en naturlekpark för barn.

 • Kommunikationer

  Uppsala har ambitionen att bli Sveriges bästa cykelstad. Bland annat kommer de att göra cykelstråket längs med järnvägen in till centralen till en ”snabbcykelbana”. Från Kapellgärdet till Resecentrum tar cykelturen bara några minuter. Jobbpendlar du till Stockholm tar tågresan under 40 minuter, något längre med pendeltåget. För resor inom Uppsala passerar flera stadsbussar regelbundet Kapellgärdet, tvåan bland annat. Kör du bil når du snabbt både E4:an och Enköpingsvägen via Bärbyleden.

 • Service i närområdet

  När du behöver handla ligger butikerna runt Vaksala torg behändigt till, mindre än en kilometer bort. Här och runt torget finns ett stort utbud livsmedelsbutiker, frisörer, flera restauranger, caféer och inte minst Uppsala Konsert & Kongress. Tidigare kallades det Musikens Hus, men rymmer nu även stand-up, föredrag, mässor, restaurang och café.

 • Områdets historia

  I mitten på 1600-talet gick Uppsalas stadsgräns i höjd med Vaksala torg och Kapellgärdet tillhörde landsbygden. Men i takt med industrialismens intåg uppstod här tidigt verksamheter som brännerier, tegelbruk och väderkvarnar. I Uppsala har kvarnar funnits ända sedan medeltiden, men då drivna av vattenkraften i Fyrisån.

Tidigare bostadsområden i Kapellgärdet

Västra Orgeln i Kapellgärdet

Här har vi byggt över 100 lägenheter med Kapellgärdets grönaste innergård. Här möts grannar för samvaro och barn för lek. Lägenheterna i markplan har generösa uteplatser och högre upp så njuter de boende av den grönskande utsikten från den stora balkongen.

Hitta liknande grannskap