Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Kungsträdgårdarna

Om du skulle fråga någon av de som bor i Kungsträdgårdarna vad de gillar bäst med att bo här, skulle du säkert få höra om den stora gröna innergården och växthuset, där de odlar och bjuder till fest. Det är här grannar, vänner och bekanta gärna ses. Och visst skulle de också nämna hur väl de boat in sig i de ljusa och trivsamma lägenheterna med två balkonger och hur de njuter på uteplatsen som är ett extra rum när det bjuds på sol och värme.

Trivsamt bostadsområde

Planerna för Kungsträdgårdarna tog riktig fart 2013. Då var det här ett slitet industriområde och inte alls som idag - ett populärt och trivsamt bostadsområde i Uppsala. Först ut var kvarteret med de tre bostadsrättsföreningarna som stoltserar med kunganamn förankrade i Uppsalas historia; Karl den XI, Ulrika Eleonora, och Magnus Ladulås 

Stor och härlig innergård

I Kungsträdgårdarna omfamnar de ljusa och välplanerade lägenheterna i olika storlekar den stora innergården. Bor du här öppnar du gärna balkongdörrarna och njuter av sol och fågelsång. Växthuset som alla kan ta del av, sköts om av grannarna under ledning av växthusgruppen. Behöver du en krydda till grytan är det bara att klia ner med saxen, alla delar på det som växer. Vill du ha fest för vännerna i växthuset bokar du in dig i kalendern från tidig vår till sen höst. 

Ny stadsdel har fått liv

Nu när kvarteret är på plats och alla har boat in sig och lärt känna området, har den nya stadsdelen fått ett eget liv utanför dörren. Här finns mysiga caféer, matställen och affärer. Den som vill ha mer att välja på går till city längs det fina gångstråket utmed Fyrisån på tio minuter. Tar du vägen åt andra hållet, har du naturen och Kungsängsliljorna nära inpå. 

Grannskap med det lilla extra

Vi är stolta över att det som en gång var ett slitet industriområde nu är ett fantastiskt grannskap. I Kungsträdgårdarna är det är enkelt att njuta både inne och ute och här blev verkligen innergården det lilla extra som vi lovade. 

Intresserad av ett hem i Uppsala?
Här hittar du alla våra bostäder

   

Mer inspiration