Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Planerad

Seminariet i Luthagen

Området

  • Kommunikationer

    Från Seminariet är det nära till det mesta. Naturen ligger runt knuten och till Uppsalas stadskärna är det promenadavstånd. Stadsbussarna trafikerar regelbundet området och pendlar du med bil är du snabbt ute på E4:an via 55:an. Allra smidigast är det förstås att cykla och då är du nere i city på fem minuter.

  • Skolor och förskolor

    I stadsdelen Luthagen finns flera välrenommerade skolor såsom Eriksskolan, Tiundaskolan och Sverkerskolan. Allra närmast ligger förstås Norlandias förskola och Uppsala musikklasser (åk 3-9) som huserar i den gamla Seminariebyggnaden. För gymnasieelever ligger Fyrisskolan och Katedralskolan på promenadavstånd och för kunskapstörstande vuxna finns Uppsala universitet med flera institutioner och nationer.

  • Natur och fritid

    Bortsett från själva Seminarieparken finns det många små gröna parker i Luthagen. Till Stabbyskogen är det promenadavstånd där kan du rasta hunden eller ta en löprunda i elljusspåret. Den aktive har Fyrishov med sina badmintonbanor, äventyrsbad och simhall, bowlingbanor och idrottshallar alldeles runt knuten. På sommaren håller utomhusbassängen också öppet. Här ligger även Friskis & Svettis för den som vill svetta sig igenom ett pass eller två.

Fakta om närområdet

10 min
med buss till centrum
8 min
på cykel till Uppsala Slott
250 m
till Fyrishov