Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Planerad

Seminariet i Luthagen

Nyromantik i nationalromantiska omgivningar

Ägandeform:
Bostadsrätt
Antal rum:
1 - 5
Storlek:
30 - 140 m²

För dig som funderar på att köpa

Ett tryggt köp med Bonava

Bonava har byggt bostäder sen 30-talet och erfarenhet ger kunskap om vad ett bra hem är och hur ett tryggt köp går till. Vi och våra kunniga mäklare är med och stöttar dig hela vägen.

Beskrivning

Nyromantik i nationalromantiska omgivningar

Välkommen hem till ett stycke historia när vi återställer den gamla Seminarieträdgården till samtida grönska.

Mot Fyrisvallsgatan och Prästgatan i Luthagen planerar vi att uppföra tre nya Svanenmärkta kvarter i nyromantisk anda i tegel och trä med plats för cirka 110 nya hem om 1-5 rum och kök, med utblickar mot aktiviteterna i parken.

Vi har utgått från den ursprungliga tanken om en nyttoträdgård där vi öppnar upp för dig och mig att odla, plocka äpplen, sitta på en parkbänk och njuta av grönskan eller äta något gott i den ombyggda trädgårdsbyggnaden som kommer att tjäna som kafé om somrarna. Här kommer det även att finnas en utomhusscen för Uppsalas musikklasser att bjuda in till klangfulla uppträdanden. Samtidigt bygger vi en ny fotbollsplan till skolan men som på kvällar och helger är fri att användas av alla. Skolan får även ny lekyta framför entrén där det tidigare varit en parkeringsplats.

Planerad säljstart hösten 2023

Försäljningen av grannskapet Seminariet är planerad starta under hösten 2023. Lämna gärna en intresseanmälan redan idag så skickar vi inbjudan när det är dags.

Bilder
Information om bolån
Området
  • Kommunikationer

    Från Seminariet är det nära till det mesta. Naturen ligger runt knuten och till Uppsalas stadskärna är det promenadavstånd. Stadsbussarna trafikerar regelbundet området och pendlar du med bil är du snabbt ute på E4:an via 55:an. Allra smidigast är det förstås att cykla och då är du nere i city på fem minuter.

  • Skolor och förskolor

    I stadsdelen Luthagen finns flera välrenommerade skolor såsom Eriksskolan, Tiundaskolan och Sverkerskolan. Allra närmast ligger förstås Norlandias förskola och Uppsala musikklasser (åk 3-9) som huserar i den gamla Seminariebyggnaden. För gymnasieelever ligger Fyrisskolan och Katedralskolan på promenadavstånd och för kunskapstörstande vuxna finns Uppsala universitet med flera institutioner och nationer.

  • Natur och fritid

    Bortsett från själva Seminarieparken finns det många små gröna parker i Luthagen. Till Stabbyskogen är det promenadavstånd där kan du rasta hunden eller ta en löprunda i elljusspåret. Den aktive har Fyrishov med sina badmintonbanor, äventyrsbad och simhall, bowlingbanor och idrottshallar alldeles runt knuten. På sommaren håller utomhusbassängen också öppet. Här ligger även Friskis & Svettis för den som vill svetta sig igenom ett pass eller två.

Fakta om närområdet

10 min
med buss till centrum
8 min
på cykel till Uppsala Slott
250 m
till Fyrishov