Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Nästet

En kort cykeltur från centrala Uppsala ligger Nästet och Nästet II. Två grannskap fördelat på fyra hus och 70 lägenheter med bostadsrätt.

För de boende i Nästet är närheten till naturen talande. Utsikten över den öppna ängen skapar harmoni i grannskapet – och husets träfasad smälter fint in i omgivningen.

Grannskapen Nästet I & II ligger omgivet av natur.
I Nästet I & II har husen utsikt över den öppna ängen.

Växthus för odling och fest

För att bygga lyckliga grannskap behövs något mer än bara fyra väggar och ett tak. I Nästet har ett lummigt växthus varit en av delarna för att skapa gemenskap. Här finns plats att umgås, odla och bara koppla av. Växthuset är cirka 20 kvadratmeter stort, och förutom odlingslådor, kompost och trädgårdsredskap finns här också bekväma sittplatser.

På gården i grannskapet finns ett lummigt växthus.
I växthuset kan grannarna odla och umgås.

Delningsekonomi och hållbara transporter

För att ge framtiden bästa möjliga förutsättningar, delar de boenden i Nästet på både elbil och el-lådcykel. Det är bara boka bilen när det är dags att storhandla – eller ta cykeln om barnen vill ta en picknick i det närliggande naturreservatet. Förutom hållbara transporter finns cykelförvaring och grillplats samt lekplats med lekstuga, klätterställning och gunga.

I Nästet I & II är det cykelavstånd till centrala Uppsala.
I grannskapet Nästet I & II finns lekplats på gården.