Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Årsta

Plats

Årsta

Allt du behöver på armlängds avstånd

Beskrivning

Allt du behöver på armlängds avstånd

Välkommen till Årsta – här finns det mesta du behöver på armlängds avstånd och citys hela utbud på tolv minuters cykelväg.

Årsta är ett etablerat och omtyckt bostadsområde i den nordöstra delen av Uppsala med ett eget aktivt stadsdelscentrum med service, hälsovård och stor matvarubutik. Granne med Årsta centrum ligger Årstaparken, en av Uppsalas största parker, där även den populära Årstaskolan ligger.

Området
 • Service i området

  Det är inte långt ner till city men varför gå över ån efter vatten när Årsta centrum är ett aktivt stadsdelscentrum med Folktandvård, vårdcentral, stor ICA-butik, apotek, restaurang och flertalet butiker. Dessutom är Årsta centrum under utbyggnad de närmaste åren där ett nytt torg ska bli den centrala mittpunkten med fler butiker och en mötesplats för de boende och besökande i stadsdelen. Och om det inte skulle räcka så ligger köpcentret Gränbystaden på 20 minuters promenad härifrån.

 • Skolor och förskolor

  Närmare kan det knappast bli -granne med vårt projekt Årsta Park ligger Årstaskolan för barn från förskoleklass upp till årskurs fem. Men här finns även Lindbackens skola (F-2) och Ångelstaskolan (F-5). För de lite större barnen finns Palmbladsskolan (tidigare Årsta högstadium) för klasserna 6-9. I grannskapet finns nio stycken förskolor med olika inriktning och ett flertal gymnasieskolor finns på några minuters cykelavstånd.

 • Kommunikationer

  Uppsala har ambitionen att bli Sveriges bästa cykelstad. Med ett väl utbyggt nät av gång- och cykelvägar är du nere i centrum på mindre än en kvarts cykelväg. Det tar inte längre tid till Resecentrum för dig som pendlar med tåg till Arlanda eller Stockholm. Du kan också resa kommunalt då ett flertal stadsbussar passerar Årsta. Väljer du att ta bilen har du bara några minuters bilfärd innan du är ute på E4:an. För historieälskaren har museijärnvägen Lennakatten en hållplats här också.

 • Områdets historia

  Årsta är beläget mellan Gränbystaden och Östra Salabacke med Årsta centrum som navet i området. Fram till 1970 var Årsta stadsnära landsbygd och bestod då av glesare bebyggelse. Idag är det ett populärt bostadsområde med ett större villaområde i det yttre delarna och flerbostadshus in mot centrum. Ett nätverk av gång- och cykelvägar binder samman bostadsområdena med Årsta centrum och skolor utan att man behöver korsa trafikerade bilvägar.

Fakta om närområdet
12 min
från centralstation på cykel
0 m
till Årsta park
10 m

TILL ÅRSTA CENTRUM