Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Riya och Allwyn - från Indien till Uppsala

En kylig söndag i november öppnar Riya och Allwyn, ett par från Indien, sina dörrar för oss i Kapellgärdet, Uppsala. De bjuder oss på indiskt te och vi känner oss varmt välkomna till deras nya hem.

Trots att de bara bott här i en månad, har Riya och Allwyn redan gjort hemmet till sitt eget. När vi frågar om varför de valt en nyproducerad bostad berättar Riya entusiastiskt om de många skälen bakom deras beslut.

"Vi valde en nybyggd lägenhet eftersom det innebär flera moderna bekvämligheter och energieffektiva funktioner. Vi behöver dessutom inte oroa oss för något omedelbart underhåll, jämfört med ett äldre hem, utan kan direkt inreda och göra hemmet till vårt," förklarar Riya.

Innan de flyttade bodde Riya och Allwyn i närheten av Kapellgärdet och de har sett områdets förändring. När de fick höra att det fanns en tillgänglig lägenhet tog de kontakt med mäklaren för att komma på visning. Där fick de även veta att lägenheten är Svanenmärkt, vilket visade på Bonavas stora miljöengagemang – och även det var en viktig del i köpbeslutet.

Paret trivs i sitt nyproducerade hem
Roligt att inreda nyproduktion

Svensk och indisk-influerad inredning

Eftersom Riya och Allwyn är från Indien vill de ha både svenska och indiska influenser i sin inredning. Målet är att skapa ett hem som maxar det naturliga ljuset under de mörka vintermånaderna. Nästa gång de reser till Indien planerar de även att ta med sig inredningsdetaljer därifrån.

Att bygga grannrelationer

Att skapa band med sina grannar är inte alltid enkelt, men både Riya och Allwyn anser att det är viktigt. När Bonava ordnade en inflyttningsfest, var de glada över möjligheten att känna sina grannar.

”Vi delade erfarenheter, skapade en gruppchatt och har till och med gjort planer för julen. Känslan av gemenskap i Kapellgärdet är verkligen underbar” säger Riya med ett stort leende.

Paret köpte en nybyggd lägenhet i Uppsala

Paret känner sig redan som hemma. Och förutom närheten till centrala Uppsala, har Riya även gångavstånd till jobbet. De trivs verkligen i sitt nya, gemensamma hem och det är tydligt att flytten gett de mycket glädje. Riya delar med sig av sin upplevelse:

”Ett av många fina minnen i det här hemmet, är dagen då vi fick nycklarna. Det var en avlägsen dröm som nu har blivit sann. Föreställningen att få äga ett hem tillsammans var något vi längtat efter länge, så ögonblicket när vi fick nycklarna var verkligen en dröm som gick i uppfyllelse.”

Mer inspiration