Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Inflyttningsfest med grannarna i Aronia

Förberedelserna inför kvällens inflyttningsfest är i full gång. Partytälten är uppställda, grillen tänd och drycken ligger på kylning. Idag ska inte bara växthuset, grillen och lekplatsen invigas, utan de nya grannarna ska äntligen få chansen att lära känna varandra lite bättre.

Lägenheterna i grannskapet Aronia i Sätra strax utanför Stockholm, stod klara under våren 2022 och grannarna har flyttat in i etapper. Vi träffar Ari och Benny som visar runt i deras nya grannskap.

- Eftersom vi flyttade in vid olika tillfällen, vet man inte riktigt vilka som bor här än. Men nu när det är varmare väder, gräsmattan är utrullad och växthuset klart ska det bli kul att komma ut och träffa alla, berättar Ari.

Även om grannarna bara bott här ett kort tag, har bostadsrättsföreningen redan börjat ordna med inglasning av balkongerna. Och många har lagt trall och inrett sina uteplatser med blommor och möbler.

- Jag gillar att flytta in i en lägenhet där ingen annan bott. Och eftersom vi alla är nya här, hjälper vi varandra. Jag har varit runt med min slagborr och satt upp hyllor hos några grannar, berättar Benny.

Innergården fylls av förväntansfulla leenden. Det är en härlig blandning av gamla och unga, stora och små familjer, barn och hundar som samlas på innergården. Vissa har precis som Benny bott i de här delarna av stan länge. Medan andra har valt att flytta hit för att komma närmare barnbarnen eller börja ett nytt jobb. För Ari och hans familj var det uteplatsen och gården som gjorde att det blev just Aronia. 

- Imorgon ska vi fira min dotter som har tagit studenten. Vi har bjudit in 20 personer och vi tänkte vara här i växthuset. Som tur är ska det bli fint väder så att vi kan duka upp här utanför också, annars hade det nog blivit lite trångt, skrattar Ari.

Växthuset är inrett med en mysig middagsgrupp i rotting, som de boende själva varit med och röstat fram. Här kommer grannarna inte bara kunna odla egna tomater och vindruvor, utan även samlas för att umgås med vänner eller med varandra. Och de mysiga ljusslingorna i taket kommer verkligen komma till sin rätt under de sena sommarkvällarna framöver.

Aronia i Sätra

Ägandeform: Bostadsrätt
Antal rum: 1 - 4
Storlek: 34 - 84 m²
Inflytt från: våren 2022

Läs mer om grannskapet här.

Mer inspiration