Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

En nystart på Tomtebo gård

Tomtebo gård blev destinationen för paret Marie och Tommie när det var dags att inleda ett nytt kapitel i livet. När deras första barnbarn kom till världen ville de nyblivna morföräldrarna flytta närmare sin dotter och hennes familj. En flytt på drygt 63 mil från Stockholm till Umeå i norr.

Det är inte första gången som Tommie och Marie väljer att flytta till nyproduktion. Tidigare boenden, bland annat i Rönninge, har visat fördelarna med att vara först på plats i en lägenhet. Fräscht, och att allt är nytt, den känslan är oslagbar. Dessutom finns alla möjligheter att anpassa hemmet efter eget tycke och smak.

Att gå från stort hus till mindre lägenhet innebar också en välkommen utmaning. 
– Det blev en nystart för oss. Vi fick verkligen fundera på vad vi ville ha med oss och vad vi ville förnya, reflekterar Marie. 

Par som ställer in disk i skåpen
Vallar skidor på balkongen

Grannsämjan på Tomtebo gård är varm, trots den kalla vintern. Utanför fönstret leker barnen i snön på innergården, grannar hälsar på varandra i trappan och unga och vuxna motionerar i naturområdet, trots väderläget. Tommie beskriver känslan i området som ”sportig”. 

– Det är en bra mix av människor här. Alla är inställda på att skapa ett tryggt och trevligt grannskap, säger han. 

Tomtebo gård, med nära till skog och vatten, har redan blivit hemma för paret. Lägenheten med öppna ytor, ett badrumskakel som Marie själv valt och färre rum att städa, passar perfekt parets önskan om en enklare vardag. En vardag med mer tid för det som är viktigt – barnbarnet, skidåkningen och naturen.

Tommie och Marie är entusiastiska över det nya, aktiva livet i Umeå och ser fram emot våren. Då åker cyklarna fram för att utforska omgivningen ännu mer. Men med det mesta de behöver inom tio minuters avstånd, har paret hittat hem på Tomtebo gård.

Par i hallen på väg ut
Man med skidor i händerna

Mer inspiration