Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Det stadsnära livet i Sjöstaden

Sedan 2019 bor Kristina och hennes två söner, Axel och Hugo i en rymlig trea om 81 kvadratmeter i Hammarby Sjöstad. För Kristina var valet av Sjöstaden och Bonava-lägenheten en kombination av pris, läge och längtan efter det stadsnära livet.

”Först och främst var det priset som lockade mig till Sjöstaden. Jag trodde aldrig att jag skulle ha råd att flytta tillbaka till Stockholm efter att ha bott i Västerås, men så dök den här chansen upp. Jag älskar Sjöstan, det är som en egen stad i staden, nära vatten och naturreservat.” säger Kristina.

Även Axel, den 13-årige sonen, trivs i Sjöstaden. För honom är närheten till skolan och kompisarna en av de största fördelarna. "På mammaveckor har jag jättenära till skolan. Dessutom gillar jag att det är nära till kompisar och fint med allt vatten," förklarar han.

En inglasad balkong skapar ett extra rum
Smarta planlösningar skapar möjligheter

Enkelt att köpa nytt

Det här är Kristinas femte nyproducerade hem. För henne handlar valet av just nyproduktion om enkelhet; inga stressiga visningar, ingen budgivning och så är det härligt att allt är nytt, fräscht och inte använt av någon annan.

Att lämna huslivet i Västerås för lägenhetsboende i Sjöstaden var en omställning, men den genomtänkta planlösningen underlättade övergången. "Det bästa med lägenheten är planlösningen. Hela hemmet känns så välplanerat för oss, trots att det bara är en trea. Och när jag glasade in balkongen fick jag ett extrarum där jag kan odla och ha växter en större del av säsongen," fortsätter Kristina.

Sonen Axel säger att han gärna haft ett eget rum men att det är rätt roligt att dela rum med brorsan emellanåt. De har ändå varsitt rum när de är hemma hos sin pappa varannan vecka. Axel har inte funderat mycket på skillnaderna mellan att bo i nyproduktion och annat, men han tycker att lägenheten hos mamma faktiskt är varmare än huset hos pappa.

Hitta en smart lösning där du kan sitta och jobba
Bra ytor för hela familjen i lägenheten

Inrett med omsorg

Inredningen av lägenheten reflekterar Kristinas passion för färg och måleri. ”Jag gillar färg och att måla – ofta och gärna. Därför byter väggarna färg lite då och då vilket förändrar hela känslan i hemmet. Hallen var först rosa, nu är den grön. Och killarnas rum har nyss gått från blått vattenblänk till en grönaktig nyans.”

Även Axel har lagt märke till mamma Kristinas känsla för färg och form. När han funderar på över hur han själv kommer att bo i framtiden vill han gärna att det ska vara snyggt hemma, med snygga möbler och färg.

”Mamma gillar inredning så vi brukar prata om det hemma. Eller när mamma tvingar med oss in på möbelbutiker när vi egentligen ska handla mat” avslutar han med ett skratt.

Enkelt att inreda nyproduktion
Använd färg för att skapa personlig inredning

Mer inspiration