Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Nöjda och nyinflyttade i Ältadalen

"Välkommen till vårt hem!" hälsar Simon när han öppnar dörren till deras nya villa i grannskapet Syrenen i Ältadalen. Redan efter en månad har Simon och Ellen, tillsammans med barnen Wera (fem år) och Wendela (två år), redan fått hemmet att kännas som sitt.

"Tavlor, lampor, hyllor och gardiner är på plats. Det gick verkligen snabbt. Vi har några sista detaljer kvar på övervåningen, men vi valde att prioritera vardagsrummet eftersom det är där vi tillbringar mest tid," berättar Ellen.

Öppen planlösning är sociala ytor
Matplats med rum för både familj och gäster

Med sina rötter i Älta var valet av Ältadalen självklart för Ellen, och hon har själv sett hur området har vuxit fram. "Innan Ältadalen byggdes upp var det ett stort grusområde där jag och mina kompisar åkte pulka på vintern. Det är lite roligt att vi bor här nu."

I Ältadalen finns många andra barnfamiljer och genom sina egna barn har Ellen och Simon lärt känna många av sina grannar. Lekparken i närheten är en favorit hos barnen och ett perfekt ställe för grannar att träffas. "Barnen fungerar lite som hundtricket. De får en att lära känna alla grannar, särskilt när man är i lekparken," skrattar Ellen.

Familjen Winroth spenderar helgerna med att fixa i det nya huset, men de ser också till att vara ute, umgås med vänner och grannar eller bara njuta av mysiga hemmakvällar. Med julen runt hörnet ser Ellen fram emot att fira i det nya huset. "Vi har bokat in julen här hos oss. Det finns ju verkligen plats för alla, så det kommer bli jättebra," avslutar hon med glädje.

Kök med matplats
Öppen planlösning i vardagsrum och kök

Familjen bodde tidigare 300 meter bort i ett bostadsrättsradhus på 110 kvadratmeter. Att flytta till det nya 158 kvadratmeter stora huset har gett dem mycket mer plats, en förändring de är jätteglada över. Främsta anledningen till flytten var längtan efter ett fristående hus och önskan om mer utrymme. Utsikten över trädtopparna och tallarna, samt den stora tomten, var också starka lockande faktorer. "Barnen älskar att kunna springa runt huset," berättar Ellen.

Barnrum med plats för lek
Huset övervåning har tre sovrum

Mer inspiration