Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Familjevänligt på Tomtebo gård

I september 2023 flyttade Linnéa, Jesper och lilla dottern Ellen in i sin nyproducerade lägenhet på Tomtebo gård. Valet av Tomtebo är knappast någon slump, här har de bott sedan 2019 och format sin vardag kring platsen. När möjligheten kom att flytta till en större bostad i samma område, blev svaret ett rungande ja.

Linnéa och Jesper möttes redan under studenttiden i Umeå. Efter att ha flyttat runt bland studentbostäder och korttidskontrakt flyttade de 2019 till slut in i sitt första riktiga hem – en mindre tvåa på Tomtebo där det lilla livet snart skulle växa sig större. När Ellen föddes var timingen perfekt, familjen behövde uppgradera till en större bostad samtidigt som Bonava lanserade ett helt nytt projekt i området.
– Vi ville inte hamna i ett renoveringsprojekt. Vi älskade idén om en ny och fräsch lägenhet där vi kunde sätta vår prägel, utan kompromisser, förklarar Linnéa. 

Den genomtänkta planlösningen i det nya hemmet har bidragit till en ombonad och samtidigt rymlig känsla som familjen uppskattar.
– Vi kan ha många vänner över utan att det känns trångt, och det finns gott om utrymme för alla. Stort och samtidigt väldigt mysigt.

Bild på barnfamilj
Bild på barn som leker tittut

Att inreda lägenheten är ett pågående projekt för familjen. Tanken är att hemmet ska utvecklas tillsammans med dem över tid. På frågan om hur det varit att inreda sitt nya hem svarar Linnéa "Kul!", att de flyttat från mindre till större gör att de får utrymme att göra mer än tidigare.
– Vi vill att varje del ska ha sin tid och plats och få växa fram, tillägger hon. 

Gemenskapen är en stor del av Tomtebo gårds charm. Linnéa och Jesper var redan bekanta med några av grannarna men har sedan de flyttat in fått ännu fler bekanta, särskilt bland barnfamiljerna i grannskapet.  
– Alla är måna om att vi tillsammans ska ha det bra och tryggt. Det finns en härlig mix av människor här. Familjer, pensionärer och studenter skapar en dynamisk men samtidigt sammanhängande gemenskap, förklarar Linnéa. 

Tomtebo gård har en egen slags småstadskänsla och det är nära till det mesta som förenklar vardagslivet för barnfamiljen. Förskolan ligger bara en kort promenad bort och i närheten finns det många lekparker.
– Numera kan vi nog varenda lekpark i området – och många är det, säger Linnéa och skrattar.   

Med naturen, promenadstråken och sjön som närmsta granne kan familjen ägna sin fritid åt det som de tycker om – att vara utomhus och umgås med vänner.
– Att bo här ger oss friheten att leva som vi vill, både socialt och avslappnat, sammanfattar Linnéa.

Bild på pappa och dotter
Inredning av nyproduktion

Mer inspiration