Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Bo i Tollare

Eva trodde aldrig att hon skulle lämna Sollentuna. Men så träffade hon Michael, och snart sålde de sina hus och valde livet i Tollare.

– Vi träffades 2016, via en dejtingsajt faktiskt. Först mejlade vi ett tag, kanske en månad eller så. När vi sen träffades på en fika sa det bara pang. Det var inte alls nervöst, det kändes som vi redan kände varandra. Det är häftigt att hitta kärleken när man är över 60, det är något annat. Det är tusen gånger bättre, berättar Michael.

Att flytta till just Tollare i Nacka var ingen självklarhet för paret. Innan de började leta lägenhet visste de inte ens att grannskapet var planerat. Men via vattenvägen hittade de till slut dit.

– När vi pratade om var vi skulle bo var läget helt avgörande, vi ville bo nära vattnet. Helst se vattnet från balkongen. Så vi började kika på områden som låg just vattennära. Sen var vi överens om att flytta till lägenhet, vi var klara med huslivet. Nu när det bara är vi två är det skönt att slippa renovera fönsterkarmar och klippa gräsmatta. Istället finns tid över att resa eller bara koppla av på balkongen. Först var vi lite inne på lägenheterna vid Kvarnholmen, men området var lite för tätbyggt. Det kändes inte rätt. När vi hittade Tollare kände vi bara, yes! Här ska vi bo, säger Eva.

Förutom natur och vatten var det även viktigt att hitta ett grannskap som inte låg långt från stan.

– Det är ju så bra med Tollare, att man får både vatten och natur, men det är inte alls långt in till Södermalm. Jag jobbar på Medborgarplatsen, så när vi flyttade hit köpte jag mig en elcykel. Under vår, sommar och tidig höst cyklar jag till jobbet. Det tar bara 30 minuter.

Vill du veta mer om området Tollare?
Läs mer

Eva och Michael flyttade in i lägenheten augusti 2018 och njöt av en varm sensommar med många kvällar på balkongen.

– För oss är balkongen som ett tredje rum, faktiskt. Vi är här ute så ofta vi kan. Vi har precis bestämt oss för att glasa in balkongen, så den kan användas ännu mer. När det är fint väder går det att dra undan allt glas, förklarar Eva och kliver ut på balkongen. På den 18 kvadratmeter stora balkongen står lite oväntat en hammock. Michael skrattar,

– Ja, lite galet kanske, vi spontanköpte en hammock. Men den får ju plats. Och det är hur härligt som helst att ligga där och spana på båtarna som glider förbi.

– Sen har vi ju bastu och relax också, längre ner i huset. Den har vi använt många gånger. En sån enkel vardagslyx. Parets trea är på strax över 80 kvadratmeter och utsikten mot Lännerstasundet sträcker sig hela vägen från sovrummet till vardagsrummet. När de vaknar på morgonen är vattnet det första de ser.

– Ibland tror man inte att det är sant, vissa morgnar när vattnet är alldeles stilla så tänker man, här får jag bo, säger Michael och lägger armen om Eva.